Akşehir'i tanıyalım

Konya'nın ilçelerinden Akşehir'i tanıyalım.
Akşehir'i tanıyalım

Nasreddin Hoca ve Akşehir

Nasreddin Hoca; Dünya'nın Ortası Akşehir'den insanlığa  seslenmiştir. Göle çaldığı umut mayası, ters bindiği eşeği, cübbesi ile kavuğu ve yüzyıllardır ayakta kalan türbesiyle, Akşehir'in tamamlayıcısı ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Asırlardır Hoca'nın torunları, O'nu daha doğru bir şekilde tanıtabilmenin ve geleneğini yaşatmanın misyonunu üstlenmişler. Ve istiyorlar ki; Nasreddin Hoca, tüm insanlığa tarihsel yaşam yolculuğunda kalender, renkli ve bilge kişiliğiyle yol gösterici olsun. O'nun iyimserliği doğrultusunda, kapkara bulutlar yerini güneşe, kavgalar yerini barışa, sevgisizlik ise yerini sevgiye bıraksın!..

aksehir--(4).jpg

Akşehir Kültürü

Akşehir, kültür coğrafyamızın maddi ve manevi zenginliklerini günümüze kadar yaşatmış, ender kentlerimizden biridir. Buranın halk kültürü varlıkları arasında; Sıra Yarenleri Geleneği, Ünlü Gül-düşün Ustası Nasreddin Hoca'sı, Halk Türküleri, Halk Oyunları, Halk Masalları, Halk Hikâyeleri, Maniler, Ninniler, Bilmeceler, Tekerlemeler, Atasözleri ve Deyimler, Dua ve Beddualar, Nişan ve Düğün Törenleri, Çocuklara Ad Koyma, Yemekleri vb. öğeler günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır.

aksehir-kaymakami.jpg

Kaymakam Yalçın Sezgin

1967 yılında Antalya-Korkuteli’nde doğdu. Antalya Çağlayan Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Kamu görevine İdari Yargı Hakim adayı olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesinde başladı. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Kayseri İdare Mahkemesi üyeliğine atandı. Kendi isteğim ve HSYK’nın muvafakatı ile Mülki İdare Amirliği mesleğine başladım. Üstün Başarılı derece ile stajı tamamlayarak Giresun-Alucra Kaymakamı olarak göreve başladı. Diyarbakır-Eğil Kaymakamlığı, Bingöl Vali Yardımcılığı, Bilecik-Osmaneli Kaymakamlığı, Niğde Vali Yardımcılığı, Rize-Pazar Kaymakamlığı ve Manisa-Demirci Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Rize-Pazar Kaymakamlığım sırasında (2005-2009) dönemin Valisi Kasım ESEN tarafından başarılı çalışmalarım nedeniyle yılın idareciliğine teklif edildi. Yine Rize Valisi Zekeriya ŞARBAK tarafından, KÖYDES ve diğer işlerdeki başarım nedeniyle Pazar Kaymakamlığı uhdemde Rize Vali Yardımcılığı Vekilliğine getirildim. Verilen görevi başarıyla yerine getirerek 2009 yılı KÖYDES yatırım programını Türkiye genelinde birinci sırada bitirdi. 5 yıl süreyle yürüttüğüm Demirci Kaymakamlığında yaptığımız başarılı çalışmalar nedeniyle dönemin valilerinden iki adet Başarı Belgesi ve bir adet Üstün Başarı Belgesi , Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ tarafından da ayrıca Başarı Belgesi ile taltif edildim. 2013 yılında Manisa Valisi tarafından Yılın İdareciliğine aday gösterildi. Evli ve biri kız iki çocuk sahibi.

belediye-baskani-salih-akkaya.jpg

Belediye Başkanı Salih Akkaya

1965 yılında Değirmen Köyü'nde doğdu. 1975 yılında ailesi ile birlikte Akşehir Ahi Celal Mahallesi'ne taşındı. 1977 yılında Cumhuriyet İlkokulu'nu, 1980 yılında Atatürk Ortaokulu'nu, 1984 Yılında Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü birincilikle, 1988 yılında S.Ü.Ziraat Fakültesini ikincilikle bitirdi. 1996 yılında Yüksek Mühendis, 2004 yılında doktora çalışmasını tamamlayarak "Bilim Doktoru" unvanını aldı. Artvin Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nde teknik eleman olarak çalıştı. Köy Hizmetleri Konya İl Müdürlüğü'nde Kontrol Mühendisi olarak çalışmakta iken, 20 Ocak 2003 tarihinde İl Müdürü olarak atandı. 19 Mart 2007 tarihinde, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine getirildi. Halen bu görevini sürdürürken istifa ederek, 31 Ekim 2013 tarihinde AK Parti'den Akşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat etti. 21 Ocak 2014 tarihinde AK Parti Genel Merkezi tarafından Akşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Dr. Yük. Müh. Salih AKKAYA, 31 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde Akşehir Halkı'nın teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih AKKAYA evli ve dört çocuk babasıdır.