Akşehirspor'a Kırıkkale'de hain saldırı!

Akşehirspor, dün Kırıkkale Büyük Anadoluspor ile oynanan ve 1-0 kaybedilen maçla ilgili olarak bir açıklama yaptı
Akşehirspor'a Kırıkkale'de hain saldırı!

Akşehirspor'dan yapılan açıklamada, 'Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6. Grup temsilcimiz Akşehir Spor Kulübü olarak 09.12.2018 tarihinde Başpınar Stadında oynanan Kırıkkale Büyük Anadoluspor-Akşehir Spor maçında futbolcularımıza, taraftarımıza ve yönetimimize yapılan saldırıları şiddetle KINIYORUZ!

Maç haftası gerek rakip kulüp, gerek Türkiye Futbol Federasyonu gerek Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü gerek diğer ilgili kurum ve kuruluşlar ile 2018/2019 futbol sezonunda Kırıkkale Başpınar stadında yaşanan olaylar örnek gösterilip bu tür olayların bu müsabakada yaşanmaması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda sözlü ve yazılı görüşmeler yapılmış olup yetkililerden İSTENMEYEN hiçbir olay yaşanmayacağın garantisi verilmiştir.

Maç öncesi stadyum görevlileri, kulüp yetkilileri ve emniyet mensupları ile sosyal medya üzerinden tarafımızca maçın canlı yayınlanması konusunda görüşmelerde bulunduk. Fakat emniyet tarafından bu talebimiz olumsuz karşılanmış olup red cevabı alınmıştır.

Futbolcularımız maç öncesi ısınma antrenmanları için sahaya çıktıklarında rakip futbolculardan kulüp futbolcularımıza “bugün sizi sahadan çıkarmayacaklar, maç sonrası kendinize dikkat edin vb.” uyarılarda bulunması, maç sırasında rakip takım futbolcuların “sakın buradan puan ya da puanlar almayı aklınızdan geçirmeyin sizi sahadan çıkarmayız, burada linç edilirsiniz vb.” cümlelerle takımımız futbolcularına uyarı ve tehditlerde bulunmuşlardır. Yedek kulübemizin üzerinde taraftarların tepinmesi, yedek kulübede bulunan futbolcularımıza ve teknik ekibimize küfür etmeleri, saha görevlileri ve emniyet mensuplarına yaptığımız uyarılara rağmen hiçbir şey yapılmaması göz yumulması abesle iştigaldir.  Rakip takım taraftarlarının olaylara müdahil olmak için sahaya inmek isterken yedek kulübelerinin birinin göçmesine neden olmuştur.

  Müsabaka bitiş düdüğü ile birlikte soyunma odasına giden futbolcularımıza rakip takım futbolcularının ve teknik ekibinin sözlü ve fiili saldırıları ile İSTENMEYEN olaylar başlamış olup rakip rakım tribünlerindeki taraftarlar sahaya girmiş ve futbolcularımıza fiili saldırıda bulunmuşlardır. Takımımızı kilometrelerce öteden yalnız bırakmayıp gelen fedakâr taraftarlarımızın bulunduğu tribüne rakip takım taraftarlarının tribün koltuğu, taş vb. cisimler atmış, 10 yaşındaki küçük taraftarımız başından yaralanmıştır. Protokol tribününde maçı izlemeye gelen yetkililer olaylara sadece seyirci kalmış uyarıda bulunmamıza rağmen dikkate alınmamıştır. Üzerine olaylardan görüntü almamıza “çektir çektir bolbol çektir, hoşuna gidiyor dimi, germeyin milleti” gibi uyarılarda bulunuyor ki sanki olayları biz çıkardık bizim taraftarımız sahaya girmiş gibi muamele gördük. Hâlbuki görüntülerden de anlaşılacağı üzere bizim taraftarlarımızdan bir kişi bile sahaya inmemiştir.

Müsabakaya atanan hakem dörtlüsüne müsabaka boyunca gösterdikleri performans ve tarafsız yönetimleri için teşekkür ederiz.

Müsabaka sonrası soyunma odasına geçtiğimizde rakip takım futbolcuları tarafından soyunma odasının kapıları kırıldı. Müsabaka sonrasında 2 saate yakın bir süre stadyumda kalmak zorunda kaldık. Çıkmak istediğimizde ise rakip takım taraftarları tarafından taşlara maruz kaldık. Kulüp otobüsümüz, taraftarlarımızı taşıyan otobüsler ve özel arabalarıyla maçı izlemeye gelen taraftarlarımızın arabaları hatta emniyete ait araçlar atılan taşlardan dolayı hasar gördü.

Yaşanan olaylarda darp alan futbolcularımızı tedavileri için hastaneye götürüp burada muayeneleri yapıldıktan sonra karakola şikayetlerini bildirmeye götürüldüler. Tabii bu da tam bir işkenceye dönüştürüldü. 1 saat yollarda perişan olduk. Karakolda futbolcularımız şikayette bulunurken sözde darp raporu almış rakip takım futbolcusu 20 ye yakın sözde yönetici ve idarecileri ile ifadesi alınması için getirildi.  Burada da sözlü saldıralar devam ettirildi.

Maç akşamı rakip takım tarafından yapılan açıklamada olaylar sanki bizim tarafından yapılmış gibi gösterilerek algı oluşturulmaya çalışılmış sözde İSTENMEYEN olaylar olmamış gibi lanse edilmiştir. Rakip takıma göre İSTENMEYEN hiçbir şey gerçekleşmemiştir. Bütün olaylar onların istediği gibi olmuştur.

Maç öncesi, sırası ve sonrasında yaşanan olaylardan dolayı gerek arayıp gerek sosyal medya üzerinden yanımızda olan ve geçmiş olsun dileklerini ileten kulüplere ve taraftar gruplarına buradan takımım, yönetimim ve şehrim adına teşekkür ediyorum' denildi.