Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Akşener Mi FETÖ'cü, FETÖ'cüler Mi Akşener'ci?

Akşener Mi FETÖ'cü, FETÖ'cüler Mi Akşener'ci?

Uzun zamandır hazırlanan Meral Akşener sonunda sahnede..

Partinin ismi, sloganı, amblemi baştan aşağı her şey tam bir vizyonsuzluk örneği..

Bunun yanında

15 Temmuz'da Yurtta Sulh konseyi tarafından darbe girişimi gerçekleşmeden hemen önce her konuşmasında Yurtta sulh, cihanda sulh diye haykıran, ortada seçim olmadığı halde 15'inden sonra başbakan olacağım diye beyanatlarda bulunan ve 15 Temmuz'dan sonra ortalık durulana kadar sesi soluğu çıkmayan Akşener'in FETÖ'cü olup olmadığı kamuoyu nezdinde tartışma konusu..

Ben kendi adıma Akşener için net FETÖ'cüdür diyemem. Çünkü siyasi geçmişine şöyle göz ucuyla dahi bakıldığında kendisinin dönem insanı olduğu apaçık görünüyor.. Bununla birlikte şu da bir gerçek ki Akşener'in partisine Fethullahçı terör örgütü üyeleri neredeyse sevinçten takla atacak..FETÖ'cüler muhalefetten CHP'ye mi versek Erdoğan gider, HDP'ye mi versek derdinden kurtuldu. Yani, Meral Akşener FETÖ'cü değilse bile FETÖ'cüler fena halde Akşener'ci..

Meral Akşener'e dönem insanı deyip geçmek olmaz.. Bunu biraz açmak lazım. Akşener'in siyasi hayatı 90'lı yıllarda Tansu Çiller'in fedailiği ile başladı. Ne oldu ise Çiller ile yolu ayrılan Akşener gözünü ANAP'a diker. Ancak umut görmemiş olacak ki 2000'li yılların başında Ak Parti'ye şöyle bir uğrar. Burada da istediği makama ulaşamayacağını anlayınca sonunda Milliyetçi Harekat Partisi'nde soluğu alır. En tabii burada da genel başkanlığı elde etmeye çalışınca partiden ihraç edilir ve durum buralara kadar gelir. Bakınca ideoloji ile ilgili Meral hanımın aklı sanırım biraz karışık. Hatta öyle karışmış ki konuşmasının başında saygıyla andığını söylediği Muhsin Yazıcıoğlu suikastında şüpheli olan ve yanlış yerde arama yaptıran Ali Lapanta kurucu listesinde! İYİ sıfatı parti isminde değil de duruşta olsaydı belki bir şansı olurdu..

Koş vatandaş! Patron çıldırdı! Hangi Meral sana hitap ediyorsa; seç, beğen, al!

Bu ülkede radikal sağ ve radikal solun asla iktidar yüzü göremeyeceği ne kadar doğru ise nereye yandığı belli olmayanların da göremeyeceği o kadar kesin!

İktidar yüzü göremez dedik ama bunu konuşmak için önce baraj geçilebilir mi bunu tartışmak lazım. Ülkenin durumunu twitterdan takip edip buradan ibaret zannedenler haliyle şimdiden galibiyete garanti gözüyle bakıyorlar. Fakat gerçek hayatın böyle olmadığını görmek sanıyorum biraz üzecek..

Bu ülke ne Abdüllatif Şener'ler, Sarıgül'ler, Ekmeleddin'ler, Emine Ülke Tarhan'lar, Cem Uzan'lar gördü.. Emin olun Akşener'in hiçbir farkı yok.

En iyi ihtimallerle bakacak olurlarsa; İYİ partisi Kürtlerden yüzde 1 alsa, Ak Parti'den yüzde 1 alsa, MHP'nin yüzde 7-8'lik kısmından oy alsa, CHP'nin de yüzde 30'unu alsa en fazla göreceği yüzde 4 - 5.. Ama dediğim gibi bu en iyi ihtimal..

Bana kalırsa; Meral Akşener şişirilmiş bir balondur ve ilk seçimde patlayacaktır. En fazla yüzde 2 görüp tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR