Akşener’in bayramlaşma töreninde havaya ateş açan kişi gözaltına alındı

Akşener’in bayramlaşma töreninde havaya ateş açan kişi gözaltına alındı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği Meral Akşener'in alternatif bayramlaşma töreninde büyük arbede çıktı. Meral Akşener'in yaşanan kargaşa üzerine salondan ayrıldı. Arbede sırasında silahla havaya ateş açan bir kişi gözaltına alındı.

MHP Genel Merkezi bayramın ikinci günü saat 14.00'te bayramlaşma programı yapılacağını duyurdu. Genel Başkan adaylarından Meral Akşener de aynı gün aynı saatte Ankara Söğütözü'ndeki Büyük Anadolu Oteli'nde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşacaklarını açıkladı.

Meral Akşener partililerle bayramlaşma için Anadolu Oteli'ne geldiği sırada bir grup da otele gelerek, "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganları atmaya başladı.

İki grup birbirlerine önce sözlü sonra da fiziki müdahalede bulundu. Anadolu Otel'de büyük kargaşa yaşandı.

Meral Akşener'in yaşanan kargaşa üzerine salondan ayrıldı.

Akşener daha sonra tekrar salona gelerek bayramlaşma programına devam etti.
 

Silahla havaya ateş açıldı

Devlet Bahçeli taraftarları Meral Akşener'in düzenlediği bayramlaşma programını engellemek istedi. Taraflar arasında gerginlik yaşandı. Bahçeli taraftarları bayramlaşmanın yapılacağı yerde "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganları attı.

Saat 16:00'da Meral Akşener partililerle buluştu. Salona giren Akşener bugüne kadarki süreci anlattı ve Genel Merkez'e yönelik eleştirilerini sıraladı. Bu sırada içeriye 20-30 kişilik bir grup girdi. Kürsüye doğru sloganlarla ilerlediler. Sloganlar yükselir yükselmez kaos ortamı oluştu. Meral Akşener destekçileri gruba müdahale etti. Olay toplam 1-2 dakika sürdü ve grup salondan çıkarıldı. Akşener de sahnenin arka bölümüne götürüldü.

Protesto gösterisinin ardından, salona girmek isteyen beş kişiden üçü salondaki bazı kişiler tarafından darbedildi.

Kavganın otel dışına taşması üzerine polis müdahalede bulundu. Bu sırada, protestocu gruptan bir kişi, otel dışında silahla havaya ateş açtı.

Polis silahlı kişiyi gözaltına aldı

Akşener'in bayramlaşma programını protesto eden gruptan arbede sırasında silahla havaya ateş eden kişi polis tarafından gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Akşener açıklama yaptı

Olayların ardından kürsüye çıkan Akşener, hiçbir gücün ülkücünün ülkücüye el kaldırmasına sebep olamayacağını söyledi. Akşener, "Buraya gönderilen çocuklar da benim evlatlarım. Başka annelerin çocukları üzerinden kabadayılık yapılmaz. Onlar bizim evlatlarımız. Ülkücülerin kardeşlik hukukunu ve inancını ne yaparsanız yapın bitiremeyeceksiniz, asla bu duyguyu tahrip edemeyeceksiniz." diye konuştu.

Ülkücü gençler arasında kavga çıkarılmasını eleştiren Akşener, "Buradan açık açık sesleniyorum, 'Demirden korkan trene binmez.' En yüksek tepelerde oturanlara, onların üzerinden her gün bize hakaret edenlere, bizlere iftirada bulunanlara sesleniyorum, dün demokrasi diye ağlaşa ağlaşa gezdiniz. Bu millet arkanızda durdu. Çünkü antidemokratik uygulamaların millet vicdanında yeri yoktu. Bugün aynı şeyi bize yapıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Akşener, inatlaşmadan yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.