Akşener'in iftarında Grup Yorum şarkısı

Akşener'in iftarında Grup Yorum şarkısı

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP'lilerle iftar yemeğinde buluştu. Akşener, MHP'lilere Grup Yorum şarkısı dinletti kimse anlamadı. Bin 300 kişinin katıldığı yemekte yaptığı konuşmada Akşener, kendisine yönelik iftira ve hakaret kampanyalarının yapıldığını savundu.

MHP Genel Başkan adayı ve eski milletvekili Meral Akşener, ATO Congresium'da MHP'li delegelere ve partililere iftar yemeği verdi. Akşener, yaklaşık bin 300 kişinin katıldığı yemekte yaptığı konuşmada, demokratik haklarını korumak için yola çıktıklarını belirterek, "19 Haziran'da bir şey değişecek, çok şey değişecek" ifadesini kullandı.

Yola çıkarken, 2 milyon oy ve bunun sonucunda 40 milletvekili kaybının muhasebesini yapmak istediklerini, 6 aydır bunu gerçekleştirmek için uğraştıklarını vurgulayan Akşener, Yargıtay kararı ile bunu gerçekleştireceklerini söyledi. Akşener, kendisine yönelik iftira ve hakaret kampanyalarının yapıldığını savundu

Grup Yorum şarkısı dinletildi

Ülkücülerin korku duvarlarını yıktığını belirten Akşener, "ver yesin, ört uyusun döneminin ortadan kalktığını" kaydetti.

Yemekte, organizasyon firması tarafından Grup Yorum'un “Bir görüş kabininde" adlı şarkısının giriş bölümü “enstrümantal" olarak çalındı. Dini müziklerin arasında yer verilen şarkının Grup Yorum'a ait olduğunu gazeteciler dışında fark eden olmadı.
 

Bütün eylemlerde en öndeki müzik grubu
Grup, 1985 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Kemal Sahir Gürel, Tuncay Akdoğan, Metin Kahraman ve Ayşegül Yordam tarafından kuruldu. 1987 yılında ilk albümlerini çıkaran grubun 30 yılda 50'nin üzerinde grup üyesi oldu. 1987'den bugüne 20'nin üzerinde albüme sayısız konsere imza attılar. Grubun ilk üyelerinden bazıları tepkilerini sadece müzikle göstermek istediklerini söyleyip bir süre sonra örgütlü yapıyı benimseyen müzik grubuyla yollarını ayırdı.
Grup Yorum seksen sonrası sol kesimin yaptığı bütün eylemlerde en öndeki müzik grubuydu. Mitinglerde, açlık grevlerinde, eylemlerde hep onların şarkıları çalıyordu. Yüzlerce kitle eylemine, sokak gösterisine, greve, fabrika ve üniversite işgaline katılan grup üyeleri sık sık gözaltına alındı, tutuklandı. Konser biletlerini satmak için gidenler DHKP-C örgütüne para topladıkları gerekçesiyle yargılandılar.