Aktay: Sadece HDP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "Sadece HDP’lilerin değil bütün milletvekillerinin, bütün partilere mensup olan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştır." dedi.
Aktay: Sadece HDP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılmadı

Temaslarda bulunmak üzere geldiği Siirt'te, AA muhabirine açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, fezlekesi olan milletvekillerinin yargılanmasının önünün açılmış olduğunu söyledi. 

HDP'lilerin gerek Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında gerekse yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından yaptıklarını eleştiren Aktay, şöyle konuştu:

"Soluğu her zaman sırtını dayadıkları diğer müttefiklerine koşmakta aldıklarını gördük. Orada Avrupalı parlamenterlere, AB mercilerine Türkiye’yi şikayete koştuklarını hep beraber gördük. Oysa oraya başvurduklarında Türkiye’yi şikayet ettiklerinde, Türkiye’ye iftira atmaktan da geri durmuyorlar. Bizzat bu yasanın içeriği konusunda da yanlış bilgi vermektedirler. Kamuoyunu özellikle Batı kamuoyunu, Avrupa kamuoyunu yanıltmaktadırlar, iftira atmaktadırlar, yalan söylemektedirler. Türkiye’de sadece HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmış olduklarını söylemektedirler ve ilanihaye kaldırılmış olduklarını söylemektedirler. Oysa sadece HDP’lilerin değil bütün milletvekillerinin, bütün partilere mensup olan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştır. İkincisi bu ilanihaye değildir, belli bir suçlar kapsamındadır ve HDP’li veya diğer milletvekillerinin yargılanmasının önü açılmıştır sadece." 

"Kürsü dokunulmazlığına hiçbir şekilde dokunulmamıştır"

Aktay, "Eğer bu yargılanma neticesinde hapse atılmayı da gerektirecek durum varsa elbette ki yargıçlarımız bu konuda elleri rahatlatılmıştır. Bunu da yapabileceklerdir." ifadesini kullandı.

Bazı batılı medyaya yansıtılan görüşlerden sanki kürsü dokunulmazlığının da kaldırıldığı gibi bir yalan söylendiğini aktaran Aktay, "Bize gelen bazı geri beslemelerden de bu izlenimi çok rahatlıkla alıyoruz. Ne yazık ki ülkemize yönelik çok ciddi bir karalama kampanyasını devreye sokmuş bulunuyorlar." şeklinde konuştu.

Kürsü dokunulmazlığına hiçbir şekilde dokunulmadığına işaret eden Aktay, şunları kaydetti:

"Kürsüde söylenmiş hiçbir söz fezleke konusu olmamıştır, olmayacaktır da. Bu konuda hiçbir milletvekilinin dokunulmazlığının kalkmasında biz başta AK Partililer olarak hiçbir zaman taraftar olmadık, olmayacağız. Biz fezleke tutulmuş olan, suç kapsamında değerlendirilen eylemler tamamen meclis dışı faaliyetler, bilhassa teröre verilen destekler, meclis dışı faaliyetler, meclis dahilindeki veya kürsü faaliyetlerinin hiçbirisi bir soruşturmaya konu edinmemiştir, edilmeyecektir. Bunu net biçimde ifade edelim çünkü çok farklı bir biçimde yansıtmaya çalışıyorlar, adeta bir karalama kampanyası, bir iftira kampanyasına dönüştürmüş bulunuyorlar. Bunları biz de ibretle izliyoruz, Türkiye kamuoyu da bunu ibretle izliyor. Bunların Türkiye milletvekili sıfatının ne kadar geçerli kalabildiğini de tabi ki ölçüp takdir edecek olan Türkiye’nin kamuoyudur."