Aktivist ve yazar İbrahim Çolak İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek

Aktivist ve yazar İbrahim Çolak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki amacıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.
Aktivist ve yazar İbrahim Çolak İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek

Aktivist ve yazar İbrahim Çolak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.

Gazetemizde de yazılar yazan 50 yaşındaki Çolak, yürüyüşüne sabah namazının ardından Eyüp Sultan Camisi'nden başlayacağını söyledi.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu belirten Çolak, "Genelkurmay Başkanlığına gittim. Uçaklar üzerimizden geçti. Önümde birçok insan vuruldu. Bunlara şahit oldum. Benim ismim İbrahim ve bu yürüyüşte karınca misali iyiliğe su taşıyacağım." dedi.

Çolak, daha önce de Mısır'daki darbeye karşı Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğünü aktardı.

''Eyüp Sultan Camisi'nden başlayıp Beştepe Millet Camisi'nde bitireceğim''

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde 20 gün boyunca "demokrasi nöbeti"ne katıldığını anlatan Çolak, şöyle devam etti:

"Orada yatıp kalktım. Şimdi İstanbul'dan yürüyüşü başlatacağım. Yürüyüşüme Eyüp Sultan Camisi'nden başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Camisi'nde bitireceğim. 15 gün sonraki cuma namazına yetişmeyi düşünüyorum. Yanımda iki bayrak taşıyacağım. Bayrağın birini şehit Ömer Halisdemir'in ailesine, diğerini de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edeceğim."

Yola çıkmadan önce hiçbir planlama yapmadığını dile getiren Çolak, yol boyunca nelerle karşılaşacağını veya nerede kalacağını bilmediğini ancak geçmiş deneyimlerine dayanarak uğradığı kentlerde insanların kendisini kucaklayacağından emin olduğunu belirtti.

"Sadece bu meseleyi biraz daha sıcak tutabilirsem bana ne mutlu"

Çolak, yolculuk boyunca sosyal medya hesapları üzerinden de takipçilerine bilgi vereceğini aktardı.

Halkın herkese ders verdiğine işaret eden Çolak, "Bu halkın irfanını kimse küçümsememeli. Bütün planlara rağmen Allah'ın da bir hesabı olduğunu gördük. Kimseye bir şey ispat etmek derdinde değilim, sadece bu meseleyi biraz daha sıcak tutabilirsem bana ne mutlu." ifadelerini kullandı.