Akyürek: "Büyükşehir her zaman eğitimin hizmetinde"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaklaşık 600 bin öğrencisiyle bir eğitim şehri olan Konya'da eğitime desteklerinin artırarak devam ettiğini söyledi.
Akyürek: "Büyükşehir her zaman eğitimin hizmetinde"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'daki bütün okullara hem fiziki açıdan, hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerle gereken desteği verdiklerini belirterek, sadece bu yaz sezonunda 31 ilçedeki 93 okulda çevre düzenlemesi, bahçe duvarı, ferforje, dış ve iç cephe boya, spor alanları yaparak 7,5 milyon lira harcadıklarını söyledi.

Güçlü şehirler için güçlü aile yapıları, iyi eğitim kurumları ile eğitim-öğretim seviyesinin yükseltilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Belediyeler olarak okullarımızın standardının yüksek olması için çalışıyoruz. Çünkü çocuklarımız hayata okullarda hazırlanıyor" dedi. Yeni Büyükşehir Yasası sonrası merkez ve ilçelerde ihtiyaç duyulan yerlere milli eğitim ile işbirliği içinde hem fiziki açıdan, hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerle gereken desteği verdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, bugüne kadar Konya'daki bütün okullarda çevre düzenlemeleri, bahçe duvarı ve asfalt yapımını hayata geçirdiklerini, ihtiyaç duyulan okullara spor salonları yaptıklarını hatırlattı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi okul eksiklerinin giderilmesi için de 31 ilçede büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Okullar açılmadan önce, geçtiğimiz yaz sezonunda 31 ilçemizdeki 93 okulda çevre düzenlemesi, bahçe duvarı, ferforje, dış ve iç cephe boya, spor alanları yaparak 7,5 milyon lira tutarında harcama yaptık. Yine, Meram İlçemiz Kurtuluş Mahallesinde bulunan Selçuk İlkokulunun 32 derslikli yeni binasını da tamamlayarak eğitim öğretim yılı itibariyle çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin hizmetine sunduk. Selçuk İlkokulu da 2,8 milyon liraya mal oldu. Şehrimiz ve eğitim camiamız için hayırlı olsun" dedi.

Başkan Akyürek, Ereğli ilçesinin Orhaniye Mahallesinde yaptıkları 12 derslikli ortaokul ile Ereğli ilçesi Toros Mahallesindeki 2 adet 24 derslikli İmam Hatip Lisesinin de geçtiğimiz yıl hizmete girdiğini sözlerine ekledi.

Akyürek: "Büyükşehir her zaman eğitimin hizmetinde"

Akyürek: "Büyükşehir her zaman eğitimin hizmetinde"