Akyürek: Dayanışmayı, birlikteliği devam ettirmeliyiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın, ülkemizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, çocukların sevindirildiği, umutların tazelendiği, huzurlu bir bayram diledi.
Akyürek: Dayanışmayı, birlikteliği devam ettirmeliyiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Kurban Bayramı mesajı şöyle:

“Sosyal barış ve sevginin, manevi heyecan ve lezzetlerin yeniden tazelendiği, insanlarımızın esenlik bulduğu bir bayram sevincini daha yaşıyoruz.

Öncelikle, bu önemli ve anlamlı günlerin Konya’mız, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice güzel bayramlara sağlık, afiyet ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Allah’tan temenni ediyorum.

İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından çok büyük bir öneme ve değere sahiptir.

Bu güzel günleri, kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hâkim olduğu bir mana iklimini yaşamak ve kalıcı kılmak için bir vesile olarak görmek gerekir.

Kurban kelimesinin işaret ettiği anlama, yani "Allah'a yaklaşma" olgusuna dikkatinizi çekmek isterim. Bizler yaptığımız her türlü iyi ve güzel işi, zaten O'na yaklaşmak için yapıyoruz. Ama içinde bulunduğumuz Kurban Bayramı, özel bir 'yaklaşma, yakınlaşma' ânı. İnşaallah hepimiz bu bayramın işaret ettiği yakınlığa ulaşanlardan oluruz.

Güzel Konya’mızda, çok şükür ki günümüze kadar içerdiği anlam ve ehemmiyetle bağdaşan bayramlar yaşanmış, insanlarımız birbiriyle kaynaşmış, dostluk, akrabalık ve komşuluk ilişkilerini pekiştirmiştir. Halkımız sadece Konya ile yetinmemiş, İslam coğrafyasının herhangi bir yerinde sıkıntı ve darlık içinde olan kardeşlerimizin de bayram sevinçlerine iştirak etmiştir. Gelecek yıllarda da bayramların Konya’mızda toplumsal barış ve muhabbetin medarı olacağına inancım sonsuzdur.

Kıymetli Konyalılar,

Bildiğiniz gibi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından insanımızın Türkiye’nin bekası dendiğinde, vatan dendiğinde nasıl birleştiğini gördük. Bundan sonra dört bir taraftan saldıran, birleşerek hareket eden bütün terör örgütlerine ve şer güçlere karşı dayanışmayı, birlikteliği devam ettirmemiz gerekiyor. Toplumumuzu bir arada tutan temel dinamikleri hedef alan terör olayları hiçbir şekilde amacına ulaşamayacaktır.

Bu bayramın da birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, aramızda sevgi ve saygının yaygınlaşmasına vesile olmasını diliyorum. Ülkemize, coğrafyamıza dönük küresel düşmanlıkların yok olmasını, bir barış ve esenlik dini olan İslam'ın merhametli dilinin herkesi kuşatmasını temenni ediyorum. Ülkemizin, Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda huzur ve güvenlik içinde güzel bir geleceğe yürümesi en büyük arzumuzdur.

Kurban Bayramı’nın şehrimizde huzur içinde yaşanması için belediyeler olarak gerekli tedbirleri aldık. Bayramda karşılaşacağınız muhtemel sorunlar için bütün ekiplerimiz size yardım etmek üzere hazır beklemektedir. Lütfen böyle bir durumda belediyemizin ilgili birimlerini arayınız.

Bu vesileyle hepinizin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, çocukların sevindirildiği, umutların tazelendiği, huzurlu bir bayram diliyorum.

Bayram içinde kalınız, Allah'a emanet olunuz.”