Akyürek Ermenek'teki madende incelemelerde bulundu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ermenek’te yaşanan maden faciasının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu.
Akyürek Ermenek'teki madende incelemelerde bulundu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesi Pamuklar köyünde yaşanan maden faciasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Konya Valisi Muammer Erol ile Ermenek’e giden Başkan Akyürek, Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ile maden bölgesinde incelemelerde bulundu. Afet bölgesine ilk gelen isimlerden birisi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay ile de görüşen Başkan Akyürek, maden ocağında mahsur kalan işçilerin ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

“İNŞALLAH İŞÇİLERİMİZİN KURTULDUĞUNU GÖRÜRÜZ”
Bölgede bütün kurum ve kuruluşların ara vermeden çok ciddi bir çalışma yaptığını belirten Başkan Akyürek, “İnşallah hayırlı bir şekilde işçilerimizin kurtulduğunu görürüz. Burada büyük bir gayret göstererek çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ermenek halkının üzüntüsünü paylaşıyorum” dedi. Olayın hemen ardından Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çeşitli ekiplerin bölgeye ulaştığını ifade eden Akyürek, sıcak yemek servisinde bulunduklarını, ayrıca belediyeye bağlı ekiplerin su boşaltma çalışmalarına katkı verdiğini ifade etti. Başkan Akyürek, bölgede bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ve kurtarma ekipleri, yemek servisi yapan ekipler, AFAD çalışanları, polisler ve basın mensuplarıyla da görüştü.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ERMENEK’TE
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek ilçesindeki madende meydana gelen ve 18 işçinin mahsur kaldığı facianın hemen ardından bölgeye 30 kişiden oluşan 9 ayrı yardım ekibi, çok sayıda battaniye ve malzeme gönderdi. Ekipte 5 kişilik kurtarma ekibi, itfaiye aracı, 2 jeneratör, 3 adet kamp tırı, 6 kişilik tuvalet, soğutuculu tır, 1 adet pis su pompası,1 adet arazöz, 2 adet cenaze aracı, 1 adet otobüs, ve Zabıta ekibi buluyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, bölgede günde 3 öğün 2000 bin kişilik yemek ikramında bulunuyor.