Akyürek, Kadir Gecesi coşkusunu vatandaşlarla paylaştı

Kadir Gecesi’nde on binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda mübarek geceyi idrak ederek tüm dünyaya birlik mesajı verdi.
Akyürek, Kadir Gecesi coşkusunu vatandaşlarla paylaştı

Kadir Gecesi’nde on binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda mübarek geceyi idrak ederek tüm dünyaya birlik mesajı verdi. Namazların kılındığı, ülkemiz ve dünyadaki mazlumlar için duaların edildiği gecede Mevlana Meydanı ve caddeler dolup taştı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de on binlerce Konyalının Kadir Gecesi coşkusunu paylaştı.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete sunulan Mevlana Meydanı, mübarek Kadir Gecesi’nde yine on binlerce insanı ibadet coşkusu ile bir araya getirdi.

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi, Mevlana Meydanı’nda teravih namazı ve teheccüd namazı kılınarak, dua edilerek idrak edildi.

Mevlana Meydanı’nın dolup taştığı mübarek gecede, yer bulamayanlar Mevlana Caddesi üzerine saf tutarak namazlarını kıldı. On binlerce insan mübarek gecede ellerini semaya açarak, ülkemizin birlik ve beraberliği, dünya üzerindeki mazlum milletlerin kurtuluşa erişmesi için dua etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de on binlerce Konyalının Kadir Gecesi coşkusunu paylaşmak için Mevlana Meydanı’ndaydı.

Vatandaşlarla sohbet eden ve mübarek gecelerini tebrik eden Başkan Akyürek, “Burası Türkiye’nin en büyük ibadet meydanı. Mübarek gecelerde bu meydanda on binlerce, belki de yüzbinlerce insan buluşuyor, birlikte ibadet etmenin hazzını yaşıyor. Kadir Gecesinde Konya’da büyük bir ibadet coşkusu yaşadık. Burada adeta Medine havasını teneffüs ettik. Burası bir kardeşlik meydanı aynı zamanda. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz büyük bir buluşmayı gerçekleştiriyor. Buradan tüm dünyaya dostluk, kardeşlik mesajı veriyor. İslam coğrafyasının birçok noktasında sevgi, barış kavramları artık karşılık bulmuyor. Maalesef kan dökülüyor, çatışmalar var. Buradaki kardeşliğin, sevgi ve barış ortamının, yüz binlerce insanın mezhep, ırk, renk ayrımı yapmadan ibadet etme duygusunun tüm dünyaya dağılmasını isteriz” dedi.

Mevlana Meydanı’nda sahura kadar devam eden Kadir Gecesi programı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sahur yemeği ikramı ile sona erdi.