Akyürek: "Ruhlardaki anarşi sona ermeli"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: "Dün açıklanan Bakanlar Kurulu'nda ilk defa kadın bakanın görev yapıyor olması, günün mana ve önemi açısından değerlendirilmesi gereken bir olgudur"
Akyürek: "Ruhlardaki anarşi sona ermeli"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin, Bakanlar Kurulu'nda ilk defa kadın bakanın görev yapıyor olmasının, günün mana ve önemi açısından değerlendirilmesi gereken bir olgu olduğunu belirtti.

Akyürek, bir otelde düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi’nin faaliyetleri, "Öfke ve Şiddet Diyalektiğinde Kadın" projesi ve "Medyada Kadın Algısı" konularında bilgiler verdi.

Akyürek, kadına yönelik şiddet konusunun gündem dahilinde yeterince konuşulmadığını fakat sürekli karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi.

Toplumsal sorun haline gelen kadına yönelik şiddeti, uluslararası bir günde zikrederek gündem oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Akyürek, çalışma hayatı içerisinde kadının konumuna değindi.

Akyürek, kadınların, istihdamda, ücret eşitsizliği ve diğer ayrımcılık alanlarına tabi tutulduğunu gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Toplumsal alanlarda yine kadına yönelik şiddetin çeşitlerine rastlıyoruz. Siyasette ve yönetimde de kadın ayrımcılığına şahit oluyoruz. Son yıllarda bu gidişatın değiştirilmekte olduğunu biliyoruz. Konyamız da ilk defa kadın belediye başkanlarımız, kadın milletvekillerimiz, kadın büyükşehir meclis üyelerimiz ve ilçe belediye meclis üyelerimizin hizmet vermekte olduğunu görüyoruz. Dün açıklanan Bakanlar Kurulu'nda ilk defa kadın bakanın görev yapıyor olması, günün mana ve önemi açısından değerlendirilmesi gereken bir olgudur."

- Ruhlardaki anarşi sona ermeli

Kadına yönelik şiddetin engellenmesinde önce bireylerin ruhlardaki anarşisini dindirmesi gerektiğini dile getiren Akyürek, Aile Destek Merkezi'nin ilk ve örnek bir çalışma olduğunu aktardı.

Akyürek, Konya Kadın Aile Destek Merkezi'nin (Kadem) 2016 yılı faaliyetlerinden ve yeni uygulamaya koyulacak olan projelerine de dikkat çekerek, "Anne Üniversitesi" başlığı altında eğitim, aile destek merkezi ve Kuran kursu öğrencilerine evlilik öncesi eğitim çalışmalarının yapılacağını bildirdi.

Akyürek, ayrıca "Mahalle Meclisi" çalışmalarının da köyden mahalleye dönüşen 584 yerleşim yerine taşınacağını belirtti.

Konuşmaların ardından "Kadına Yönelik Şiddet" konusunda Türkiye genelinde düzenlenen fotoğraf ve resim yarışmasında birinci seçilen Tacettin Yüksel (İstanbul), ikinci seçilen Murat İplikçi (Konya), üçüncü seçilen Ali Acar'a (Kastamonu) ödül ve sertifikaları takdim edildi.

kadina-yonelik-siddete-karsi-uluslararasi-mucadele-gunu.jpg