Akyürek: "Zannettiler ki Erdoğan..."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin dördüncü gününde de meydanları dolduran on binlerce Konyalı ile bir araya geldi.
Akyürek: "Zannettiler ki Erdoğan..."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin dördüncü gününde meydanları dolduran Konyalılarla birlikte olmaya devam etti. Darbe girişiminin yapıldığı andan itibaren AK Parti İl teşkilatı önünde, Hükümet Meydanı’nda, Mevlana Meydanı’nda ve Konya’nın her yerinde dimdik ayakta olan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akyürek, dördüncü günde Mevlana Meydanı’nda toplanan on binlerce kişiye hitap etti.
Bugüne kadar kalkışmacıların, Millet İradesine kast edenlerin, millete rağmen ülkeyi yönetmek isteyenlerin ayağa kalktıklarında, siyasetçilerin koltuklarını terk edip kaçtıklarını belirten Başkan Akyürek, “Bugünün darbecileri Recep Tayyip Erdoğan’ın da aynı şekilde davranacağını zannettiler. Zannettiler ki, Recep Tayyip Erdoğan diğerlerine benziyor. Oysa yanıldılar. Recep Tayyip Erdoğan bu milletin kahramanıdır ve asla şapkasını alıp çekip gitmez. Hele ki, millet böyle dimdik ayakta olduğu sürece; kadınlarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz, küçüklerimiz böyle dimdik ayakta olduğu sürece asla milli irade kendini başkalarına teslim etmeyecektir. Bu millet, bu ülke, böyle bir duruş sergiledikten sonra, dışa bağımlı, dış güdümlü, dış vesayet odaklarının emriyle hareket eden, başkalarından talimat alan, büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmak isteyen katiller, hainler, darbeciler başarılı olabilir mi? Allah’ın izniyle asla başarılı olamayacaklar. Bu son kalkışmaları oldu. Bu son çırpınışları oldu. Tabi ki acı çektik, üzüntülerimiz, şehitlerimiz var. Cenab-ı Hak şehitlerimize rahmetiyle muamele etsin. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz” dedi.
Meydanlara çıkarak darbeye fırsat vermeyen Konyalıları tebrik eden Başkan Akyürek, “Hayatınız boyunca bugünlerde yaptığınız kahramanlığı unutmayın. Buradaki bu duruş, bu mesaj, hayatınız boyunca bir şeref levhası olarak her zaman gönlünüzde, kalbinizde asılı duracak. Türkiye tarihinde ilk defa bir darbe halkımızla, milletimizle, topyekün, milli iradeyle, sivil direnişle durdurulmuş oluyor. Onun bir ferdi, bir unsuru olmak, o nedenle burada bulunmak ne kadar şereflidir. Allah sizlerden razı olsun. Cenab-ı Hak milletimize daha büyük acılar vermesin. Cenab-ı Hak zalimlere, mütegallibelere, hainlere fırsat vermesin. Bundan sonraki hayatımızda da bu duruşumuzu işimizde, gücümüzde, sivil toplum çalışmalarımızda, siyasi çalışmalarımızda aynen devam ettirelim. Aynen devam ettirelim ki, bir daha kötü günler görmeyelim. Cenab-ı Hak hepinizi muvaffak etsin, yolundan ayırmasın” ifadelerini kullandı.