Alabalık avlanma yasağı sona erdi

KONYA (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yurt genelinde 1 Ekim 2018 tarihinde uygulamaya başlatılan ve 5 ay süren doğal alabalık avlanma yasağının...
Alabalık avlanma yasağı sona erdi

KONYA (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yurt genelinde 1 Ekim 2018 tarihinde uygulamaya başlatılan ve 5 ay süren doğal alabalık avlanma yasağının sona erdiği bildirildi.

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, yaptığı yazılı açıklamada, genelde akarsularda yaşayan ve Türkiye'de sadece Bolu, Trabzon ve Uşak'taki bazı göletlerde yaşam süren doğal alabalığın üreme dönemi olması dolayısıyla, devlet tarafından 1 Ekim 2018 tarihinde yasaklandığını hatırlattı.

Av yasağının doğal alabalığın tüm türlerini kapsadığını ifade eden Bal, 5 ay boyunca süren yasağın dün itibariyle sona erdiğini belirterek, "Doğal alabalık avcılarına yeni avlanma dönemi hayırlı olsun. Avcılarımıza, av günü sayısına bakılmaksızın bir amatör balıkçının beraberinde götürebileceği toplam doğal alabalık miktarının en fazla üç adet ve alıkonulabilir en az boy limitinin de 25 santim olduğunu hatırlatarak, rastgele diyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: