Aladağ beyaza büründü

Aladağ beyaza büründü

 Konya’da, Nisan ayının son günlerinde gelen kar yağışı Derbent ilçesindeki Aladağ’ı beyaza bürüdü. 


Başlatılan kayak merkezi çalışmaları ile adını duyuran Derbent ilçesindeki 2 bin 385 metre yüksekliğe sahip Aladağ, iki gündür bölgede etkili olan kar yağışı sonrası Nisan ayının son günlerinde bembeyaz günlerine geri döndü.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, son kar yağışının ardından Konya’nın kayak merkezi olmasının planlandığı Aladağ’a Nisan ayının son günlerinde beyaz gelinliğini yeniden giydirdiğini söyledi.
Son kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan Aladağ’da Nisan ayında olduğu gibi Mayıs’ta da kayak keyfi yaşanabileceğini bir kez daha gözler önüne serdiğini anlatan Acar, “Konya’da her zaman dediğimiz gibi Nisan ve Mayıs aylarında da kayak sporu yapılabilecek bir potansiyel olduğunu Aladağ’daki son görüntüler ortaya koyuyor. Kayak tesisleri buraya yapıldığında, bu karlar özel makineler ile sıkıştırıldığında erimesi de öyle çok kolay olmayacak ve uzun süre kayak sporunun yapılabilmesine imkan sağlayacak. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Aladağ’a Mayıs ayının yaklaştığı bu günlerde düşen kar, kayakseverlerle ilçemiz halkını ve hepimizi çok mutlu etti. Bu yıl çok bereketli bir yağış dönemi yaşıyoruz. Kar yönüyle de öyle. İnşallah, kayak merkezi Aladağ’a kazandırıldığında Konya bölgemize renk getirecek” diye konuştu.