Alanın elinde kaldı! Satışlar durma noktasına geldi...

İkinci el araçlarda hesaplar karışıyor, krediye erişimde yaşanan zorlukların yanı sıra tedarik sorununun azalmasıyla otomotiv piyasasında gözlenen yavaşlama, rakamlara da yansıyor ve fiyatlar hızla düşmeye devam ediyor.
Alanın elinde kaldı! Satışlar durma noktasına geldi...

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durdurulamaz ani yükselişler yerini düşüşe bırakıyor. Hükümetin aldığı tedbirlerle yükselişin önüne geçildi. Oto alım-satımı yatırım aracı olarak görenlerin piyasadan mecburen çekilmesiyle 2. el piyasasında fiyatların daha da düşeceği kaçınılmaz gibi görünüyor.

"HER EVDE ELEKTRİKLİ ARAÇ OLACAK"

İlerleyen dönemlerde elektrikli araçların kullanımı artıp bu araçlarında 2. el olarak satılmaya başlanmasıyla otomotiv pazarı makul seviyelere geleceğe benziyor. 2025 yılında zaten çoğu otomobil firması içten yanmalı araçlar yerine elektrikli araçlara geçecek. Yerli elektrikli aracımız TOGG’unda seri üretime geçmesiyle ülkemizde elektrikli araç sıkıntısının yaşanmaması öngörülüyor.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLECEK"

Ayrıca sıfır araçlardaki gibi ikinci el otomobil piyasasında da elektrikli araçlara talep olacağa benziyor. Kullanımı kolay ve masrafsız. Elektrikli araçlar hem parça olarak hem de donanım olarak çok fazla ustalık işi gerektirecek bir arızası bulunmuyor. Yaygınlaştıkça çok fazla tercih edileceklerdir. Hal böyle olunca diğer araçların 2. el ve sıfır fiyatları düşecektir. Önümüzdeki günlerde izleyip göreceğiz. •SELÇUK ÖZKAN

Etiketler :