Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 17 Ekim'de başlayacak

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, 17 Ekim'de İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Kültür...
Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 17 Ekim'de başlayacak

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, 17 Ekim'de İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yapı Kredi Kültür Sanat ve Türk Hava Yolları'nın destekçisi olduğu konserler dizisi, keman sanatçısı Sasha Rozhdestvensky ve piyanist Josiane Marfurt'un "Mozart ile Merhaba" konseriyle başlayacak.

Bu sezon da çarşamba akşamları gerçekleştirilecek Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri sonbahar sezonu, 24 Ekim'de "Parlak Solistlerimiz; Güher ve Süher Pekinel; Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler Projesi", 31 Ekim'de kemanda Nilgün Yüksel, viyolonselde Poyraz Baltacıgil ve piyanoda Barış Büyükyıldırım'dan oluşan Trio Likya'nın "Likya’dan Esintiler" konseriyle devam edecek.

Orkestra şefi Betin Güneş ile Turkish Chamber Orchestra, Solistleri ve Korosu 7 Kasım, Golden Horn Brass - Bakır Nefesliler Grubu 14 Kasım, piyanoda Natalia Rubinstein, kemanda Nikolai Sachenko ve viyolonselde Kirill Rodin'den oluşan Brahms Trio 21 Kasım ve Gökhan Aybulus ile Bozok Quartet konseri ise 28 Kasım'da gerçekleştirilecek.

"Efsane Piyanist Lidsky-Michail Lidsky Sergey Rahmaminof Programı" ile 5 Aralık'ta müzikseverlerle buluşacak klasik müzik konserlerinin güz dönemi, 12 Aralık'ta soprano Burcu Uyar, bariton Caner Akgün, tenor Muzaffer Soydan, mezzo-soprano Barbora Fritscher Hitay ve piyanoda Christian Koch ile "Zehra Yıldız'ı Anıyoruz", 19 Aralık'ta şef Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası "Kuzey Işıkları" ve 26 Aralık'ta soprano Seren Akyoldaş, Elerki Taşkın ve piyanoda Doruk Görkem Tokur'un sunuşlarıyla "Broadway Müzikalleriyle Yeni Yıla" konseriyle son bulacak.

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri bahar dönemi ise 13 Şubat 2019'da başlayacak.

Kaynak: