Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Alevi Okurlarımıza Yanıt

Alevi Okurlarımıza Yanıt

Ülkemizdeki Alevi vatandaşlarımızın diğer vatandaşlarımıza göre çok daha fazla okuryazar olduğunu biliyordum ama şimdi aynel yakin şahit olmuş oldum.

Konya’daki büyüklerimize, Ribat Eğitim Vakfına yaptığımız çağrı yankı bulmadı.

Ahmet Sorgun Ağabeyin, Sami Sorgun Ağabeyin, Abdullah Büyük Hoca Efendinin, Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca Efendinin, Saffet Köse Hocamızın yoğun işleri var, ne bizim yazılarımıza ne de Alevilik gibi küçük meselelere ayıracak vakitleri yok, anladık.

Aramadılar, yaptığımızın öneriye iyi ya da kötü diye bir şey söylemediler, biz de saygı duyuyoruz, böyle uçuk bir konu için isimlerini yazımızda kullandığımız için hepsinden özür diliyoruz.

Evet, Konya’da yankı bulmadı ama enteresan bir şekilde Türkiye’nin her yerinden mail, sosyal medyada mesaj, yazımızın altına yorum şeklinde çok yoğun tepkiler geldi.

Tepkinin sahipleri Alevi vatandaşlarımız. Dediğim gibi Konyalıların böyle basit konularla kaybedecek vakitleri olmadığı için bizi muhatap almaya tenezzül etmediler ama Alevi vatandaşlarımız sağ olsunlar bizi muhatap aldı.

Alevi vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hakkımızda ne düşünürlerse düşünsünler, insan yerine koyup muhatap almaları bile bir erdem, hassaten bana mesaj gönderen bütün okuyucularımıza teşekkür ediyorum.

Gelelim eleştirilere yanıtlara:

Bana gelen yazılarda, Alevi vatandaşlarımızı ötekileştirdiğimiz yazmaktadır. Bu doğru değildir, ben bilakis, Alevi vatandaşlarımızın bizlerden farklı gördüğümüz yönlerini kabul edelim ve oldukları gibi onlara saygı duyalım demek istiyorum. Alevi vatandaşlarımız nasıl istiyorsa öyle inansın ve yaşasın, baskı yapılmasın diyoruz.

“Ve böylece Alevilerde Rusya istihbaratı, çocuk katili Esed deccalı, Mossad, Almanya istihbaratı, MI6, CIA, İran için ülkemizi karıştırmak istendiğinde en uygun topluluklar olarak görüldü. Aleviler bizim yumuşak karnımız oldu” ifadelerine delil istiyor.

Daha geçen Cumartesi günü Ankara’da Polis Evine roketle saldırı düzenleyen ve daha sonrada vurularak öldürülen vatandaşımız Alevi değil mi? DHKPC en fazla Alevi vatandaşlarımızın arasından kendine taraftar bulmuyor mu? DHKPC ve diğer Leninist, Marksist örgütler Türkiye düşmanları için taşeron olarak kullanılmaktadır. Ve ne yazık ki bu örgütlerin için de çok sayı da Alevi vatandaşımız bulunmaktadır. 

Bunları Alevi vatandaşlarımızı dışlamak için yazmadım, yazmıyorum, Alevi vatandaşlarımız konuşmaya başladılar mı, kendilerine Sünnilerin zulmettiğini, Alevi vatandaşlarımızı katlettiğini ifade ediyorlar. Demek istiyoruz ki, acı iki tarafta da var, Sivas var ama Sivas’ın intikamı diye katledilen Başbağlarlı kardeşlerimiz de var?

Cahil toplumun her kesimi provoke edilmeye müsaittir. Acıların üzerine gelenek oluşturulmaz. Bu acıları kuyruk acısı gibi görmeyelim, bu ülkede kardeşliği istemeyenlerin oyunları olarak görelim ve geleceğe takıntısız bakabilelim, diyoruz. 

Aleviler ile diğer Müslümanlar kardeş mi değil mi? Buna Alevi vatandaşlarımız karar versin ama biz kardeş değilsek de, Alevilere saygı duymalıyız, diyorum?

Bunun neresi kötü…

Alevi vatandaşlarımız lütfen empati yapsınlar, kendilerini anlamadığımızı düşünüyorlar ama onlar da kendilerinden başkasını anlamıyor. Barış ve huzur istiyorsak lütfen söyler misiniz? Alevi vatandaşlarımız neden CHP’den başka partiye oy vermiyor? Neden çocuk katili Esed’i savunma mecburiyetinde hissediyor kendilerini?

Küfürsüz, saygı ile birbirimizle konuşalım.  Biz sizi anlamalıyız, sizde bizi anlamalısınız. Terörize olan Sünni vatandaşlarımızı lanetleyelim , Alevi vatandaşlarımızı da lanetleyelim.

“Bizden kötü çıkmaz”, diyen kesim bilsin, hem kendisine hem de Türkiye’ye kötülük yapıyor.

Yıllarca bu toprakların insanı cahil bırakıldı, cahilin Sünni’si de, Alevi’si de, Hıristiyan’ı da Yahudi’si de yobaz ve softa olur ve yobaz ve softanın insana acımasını beklemek de çok fazla cahilliktir, bilginiz olsun…    

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR