Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Alevi Problemini Konya Çözebilir

Alevi Problemini Konya Çözebilir

Dünkü yazımda bahsetmiştim, Konya Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kabakçı ile geçtiğimiz Pazartesi günü gündem konularını konuşma imkânımız oldu.

Hem Konya sorunlarını ve Konya’yı konuştuk, hem de genel Türkiye gündemini konuştuk.

Mustafa Bey’le Türkiye gündemini konuşurken, Mustafa Bey şöyle bir ifade kullandı, “Türkiye’nin bu süreçte çözmesi gereken iki önemli konu vardır. Bunlardan bir tanesi Kürt meselesidir. Bugün ne yazık ki ateist, marksist bir grup ülkemizde Kürtlerin temsilcisi gibi görünmektedir. Bu çok yanlıştır, bu hem Kürtleri ırkçılaştıran seküler bir çizgiye taşımaktadır, hem de Türk düşmanlığını Kürtlerin içinde çok aşırı bir şekilde pompalamaktadır.

Bugün dindar Kürtler ne yazık ki mağdur edilmiştir, şehrimizde, Cihanbeyli’nde, Kulu’da bile Kürt deyince nerede ise artık akla BDP- HDP- PKK gelmektedir. Bunun ne kadar büyük bir facia olduğunu Kürt kardeşlerimizde tespit edemiyor ama bu ırkçılık en büyük iki sorununu bir bela olarak getirmektedir. Bugün 1- Kürtlerde aşırı bir şekilde Türk düşmanlığı oluşturulmaktadır, 2- Dindar Kürtleri baskılama süreci acımasızca yürütülmektedir.

Kürtleri seküler, dinsiz, ateist, marksist PKK Terör Örgütünün kucağına itilmektedir. Ve ne yazık ki Kürt kardeşlerimiz de buna hayır demiyorlar. Devlet ve millet olarak bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekiyor. Kürtleri ırkçılığın pençesinden kurtarmamız gerekiyor.   

İkinci temel sorun ise Aleviliktir. Bu konuda bizim suçumuz var, bu ülkede Aleviler ne yazık ki dışlanmıştır, bugünde devletle de tam olarak uyuşamadıklarını gören Aleviler CHP’nin, aşırı örgütlerin, Türkiye düşmanı dış mihrakların ve onların içerideki uzantılarının oyuncağı olmaktadırlar. Bu sorunları çözmeden Türkiye rahat bir şekilde 2023 hedeflerine ulaşamaz.”

Tamamının altına imzamı atacağım çok önemli açıklamalar bunlar.

Sayın Mustafa Kabakçı’nın bu açıklamalarının sadece Konya’da değil ülkemizde bir çıkış yolu olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Kürtlerin ülkemiz ile aidiyet sorunu yaşamaları, kendilerini farklılaştırmaları ve Türk düşmanı olmaları nereden bakarsanız bakın ciddi bir problemdir.

Bugün biliyorsunuz Konya’da MÜSİAD varken, başka iş adamları dernekleri varken gittiler bir grup Kürt vatandaşımız İpek Yolu İş Adamları Derneğini kurdular.

Peki, niye kurdular? Neyi temsil ediyorlar? Bu derneğin kurulma amacı nedir? Kim onları hangi dernekten, oluşumdan dışladı da böyle bir dernek kurdular. 

Neden Türk işadamları bu dernekte yer almamaktadır? Bunun ne büyük bir yanlış olduğunu bizim kendi ağabeylerimiz bile göremiyor mu? Bu ayrıştırma hayırlı bir ayrıştırma değildir. Nerede Türk'lerden düşmanlık, Türkler tarafından itilmişlik gördüler, dışlanmışlık gördüler de böyle bir adım attılar Kürt kardeşlerimiz bilemiyorum?

Konya’daki Kürtler bile böyle saçma sapan bir savrulmaya yönelmişse bugün bu konuların daha fazla tahlile, düşünmeye ve sorunun çözülmesine ihtiyaç var olduğunu düşünüyorum.

Devlet Kürtlere yanlış yaptı ama Türkler yapmadı. Kürler Türkleri dışlamadı. Devletimiz Türklere de yanlış yaptı. Bugün zaten AK Parti iktidarını bu millet vesayetçi, jakoben yapı değişsin diye destekliyor.

İkinci konu ise Alevilik sorunu…

Türkiye ne yazık ki şu an için bu çok net görülmektedir, Alevi sorununu da çözememiştir. Aslında yanlış yerden başlandığı için çözülemiyor, ayrıca tabi biz Alevileri illaki bir dönüştürme eğiliminde oluyoruz. Bırakalım istedikleri gibi yaşasınlar, istedikleri gibi inansınlar. Bu konuda Sayın Mustafa Kabakçı’da böyle düşünmektedir ve biz de Sayın Kabakçı’nın bu görüşünü destekliyoruz. Bu konuda Konya’ya çok büyük görev düşmektedir.

Alevi konusunda Abdullah Büyük Hocam, Abdurrahman Büyükkörükçü Hocam, Orhan Çeker, Saffet Köse hocalarım, Sami Sorgun, Ahmet Sorgun, Latif Selvi ağabeyler, Ribat Eğitim Vakfı, Ensar Vakfı, İlim Yayman Cemiyeti, TİMAV gibi kuruluşlarımız inisiyatif alabilir.

Oluşturulacak bir komisyonla Alevi Dedeleri ziyaret edilir ve Konya’ya davet edilir. Konya’da güzel bir iftar açılır. O gece Büyükşehir Belediyesinin Ramazan Etkinliklerinde Semah olur, Alevi sanatçılar davet edilir, deyişleri okunur, mersiyeleri okunur.

Ve Konya’dan bütün dünyaya “Aleviler bizim kardeşlerimizdir” mesajı verilmiş olur. Bu etkinlikleri Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı tam destekler ve ekonomik sorunda ortadan kalkar.

Bunu yapabilir miyiz? Bu ses bir aksi seda bulabilir mi? Bilmiyorum, bildiğim bunu yapabilirsek ülkemizdeki Alevi sorununu çözemeyiz belki ama çözüm noktasında önemli bir kapı aralarız.

Burada asıl durmamız gereken, “kimseyi dönüştürme, herkese saygı duy, senden olmayanla da yaşamayı öğren, sevmeyi ve paylaşmayı bil”, ilkelerinden taviz vermemektir.

Konya bunu başarırsa Alevi Kardeşlerimizi Alman, İngiliz, Amerikan, İsrail, Fransız, Rus istihbaratının elinden de kurtarmış oluruz, Türkiye’de kadim kardeşliğin temellerini atmış oluruz. Başaramazsak birlikte ülkemizin kıyametinin kopuşunu izleyeceğiz, demiş olalım.

Konya bu işi başarabilir, buna gerçekten inanıyorum… 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR