Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi yarının ustalarını yetiştiriyor

2015 yılında hizmete giren Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi, Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayi’nde hizmete sunulan ve “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları” projesi ile sanayide çalışan gençlerin sosyal hayatına katkı sağlıyor.
Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi yarının ustalarını yetiştiriyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayi’nde hizmete sunulan ve “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları” projesi ile sanayide çalışan gençlerin sosyal hayatına katkı sağlaması hedeflenen Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi haftanın beş günü sabah 08-00 ile 23-00 arası hizmet veriyor.Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi, bin 542 metrekare alan üzerinde bodrum, zemin ve 1. kattan oluşuyor.Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanabilmeleri için üye olmaları gerekiyor. Tesisin 750’ye yakın üyesi bulunuyor.

ali-okutan-(2).jpg

KUR’AN VE FIKIH KURSLARI DA VERİLİYOR

Ali Okutan Anadolu Sanayi Sosyal Tesisi, özellikle sanayide çalışan, çırak, kalfa ve ustaların bir araya gelebileceği, spor ve eğitim faaliyetlerinin olacağı bir mekan olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.  Yemek ve toplantı salonu, derslikler, spor salonu, duşlar ve soyunma odalarının yer aldığı tesisin bir gencin ihtiyaç duyacağı sosyal donatıları da taşıyor. Tesiste, Elmas Kur’an Kursu ile yürütülen ortak çalışmalarla sanayi çalışanlarına Kuran ve fıkıh kursları da veriliyor. Pilot uygulama olarak Anadolu Sanayi’ne kazandırılan tesis, sanayide çalışan gençlerin mekansal sorunlarını gidermek ve gençleri sosyal hayata kazandırmak için önemli bir merkez haline geldi.

BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Proje kapsamında çalışan gençler arasında birlik ve beraberlik duygusuna önem verdiklerini ve ahilik modelini oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, “ Proje kapsamında Çanakkale gezisi, ticari fuarlara yönelik ziyaretler, iftar programları ve Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinin ziyaret edilmesi gibi birçok etkinliği çalışan gençlerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Amacımız projeye katılımın daha da artması. Bu noktada odalarımızla işbirliğini geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

9b941bd26311549495f6fc4fe91ea97a.jpg

PROJE TÜRKİYE’DE İLK

Projenin Türkiye’de ilk kez uygulandığını belirten Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, “Projenin temel amacı toplum tarafından göz ardı edilen sanayici kesime yönelik 15-29 yaş arası gençlere yönelik sosyal, kültürel, mesleki, ahlaki olarak faaliyet düzenlemek. Genel amacı birlik ve beraberlik duygularını gelişmesini sağlamak. Hem gençlerimizle bir araya gelip çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz, hem de manevi yönden onların gelişimine katkı sağlıyoruz.

İSMAİL POÇAN/YENİ HABER GAZETESİ