Ali Sürücü: Türkiye’nin dönüm noktası

24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin dönüm noktası olacağını belirten AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Ali Sürücü, “Bu seçim çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti devleti adeta yeniden yapılandırılacak” dedi
Ali Sürücü: Türkiye’nin dönüm noktası

24 Haziran seçim çalışmalarının yoğun bir tempoda sürdürdüklerini söyleyen AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Ali Sürücü, “İl Seçim Koordinasyon Merkezlerimizin ayarladığı program doğrultusunda herkes çalıştı. Sabah 9-10 gibi güne başladık. Esnaf ziyaretleri, ilçe gezileri o program çerçevesinde sahura kadar devam etti. Seçim süreci çok kısa olduğu için kısıtlı bir zamana denk geldi. Bunun için çalışmalar ister istemez yoğun olmak zorunda kalıyor. Esnaf ziyaretleri, ilçe ziyaretleri yaptık. Her tarafı dolaştık. Vatandaşlardan aldığımız tepkiler olumlu oldu. Olumsuzlar da çıktı bir iki tane. Onlara da gerekli izahı yapmaya çalıştık. Bizim açımızdan ziyaretlerin en önemli kısmı şikayetleri toplamak ve çözüm üretebilmek oldu. Yerelle genelle ilgili şikâyetler gelebiliyordu. Herkes kendi sıkıntılarını dile getirdi. Onları not aldık. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük” dedi.

ali-surucu-saha-calismasi-(1).png

“DEVLET ADETA YENİDEN YAPILANACAK”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu seçimlerde adeta yeniden yapılanacağını belirten Ali Sürücü, “24 Haziran, Türkiye’nin dönüm noktası olacak. Devlet yapısı yeniden düzenlenecek. 15 Temmuz’dan sonra kurumlarımızda epey bir yıpranma oldu. Yeni sisteme göre bakanlar da dışarıdan atanacak. Başarılı olan devam edecek. Olmayan ayrılacak. Bu çalışma sistemine göre devletin tekrar kurumlarının revize edilmesi gerekiyor. Bu yıpranmaların düzeltilmesi gerekiyor. Bu seçim çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti devleti adeta yeniden yapılandırılacak. Onun için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tabi bu yapılandırmanın sağlanabilmesi için de mecliste ilgili kanunların süratli ve düzgün bir şekilde çıkması gerekiyor. Sadece Cumhurbaşkanımızı icranın başında olmasıyla iş bitmiyor. Parlamentomuzun da güçlü bir yapıyla bu kanunları çıkarıp bu değişimi süratli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Parlamenter sistemi muhalefet hala savunuyor. Bu sistemi savunmalarının sebebi de her zaman pazarlıklara açık olsun, 50-60 senedir bildiğimiz senaryoları yeniden uygulayalım mantığından oluyor. Ama biz şuanda güçlü iktidar, güçlü meclis ve güçlü Türkiye oluşturmak için koşuyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz” şeklide konuştu.

ali-surucu-saha-calismasi-(2).png

“EĞİTİM ALANINDA KÖKLÜ REFORMLAR GEREKİYOR”

Eğitim alanında köklü reformlar yapılması gerektiğini dile getiren Sürücü, “Eğitimle ilgili sorunlarımız var. Bunun da farkındayız. Eğitim camiası büyük bir camia. Köklü reformlar isteyen, çok köklü çalışmalar isteyen bir alan. Buradaki eksikliklerin giderilmesi de yine Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz zaman en önde çalışılması gerekilen konulardan bir tanesi de milli eğitim. Eğer biz milli eğitimde gerekli çalışmaları yapıp daha başarılı bir nesil, daha başarılı bir gelecek hazırlamazsak zaten geleceğimizi hazırlayamıyoruz demektir. Şuanda yaşadığımız sorunların da zaten yüzde 60-70’li eğitimden kaynaklanan sorunlar. Bu sorunların en başında da gençlerimizin dini ve milli değerlerine bağlı bir kişiliğe sahip olamamasından kaynaklanıyor.  Öyle olunca da bakış açıları değişiyor. Milli eğitim çok önemli. Yeni sistemde milli eğitime gerekli ağırlık verilecek. Gerekli düzenlemeler yapılacak. Zaten maddi yardımların hepsini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ali-surucu-saha-calismasi-(3).png

MİLLETİMİZ MUHAKKAK SANDIĞA GİTSİN”

“Vatandaşlarımızın oy vermeleri hem vicdani bir mesele, hem de vatan millet hizmetidir” diyen Ali Sürücü, “Milletimiz muhakkak 24 Haziran’da sandığa gitsin. AK Partili olarak söyleyeceğimiz şey, Cumhurbaşkanımızı destekleyelim. Parlamentoda da AK Parti’yi destekleyelim. Kuvvetli bir milletvekili yapısı oluşturalım. Bu bir vebal, bir sorumluluktur. Herkesten bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. 7 Haziran’da maalesef milletimiz istediğimizi veremeyince 1 Kasım seçimlerine gitmek zorunda kaldık. Şimdi parlamentoda bir düzen tutulamazsa 1 Kasım seçimi gibi bir şansımız da yok. Cumhurbaşkanımız da istifa etmek zorunda kalır. Bu sebeple memleketimizi kaosa sürüklemeyelim. Memleketimize zarar vermeyelim. Bu yeni reformlara ve yeni çalışmalara destek verelim” diye konuştu.

ali-surucu-saha-calismasi-(4).png

ALİ SÜRÜCÜ KİMDİR?

ali-surucu-kimdir.png

1959 Konya doğumlu olan Ali Sürücü Konya Ticaret Lisesi’nden sonra Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Hububat ticareti yapan aile işletmesinin sahibi olan Sürücü, AK Parti Konya İl Kurucular Kurulu Üyesi, 2002-2006 yılları arasında Konya İl Başkanlığı ve sonrasında kurulan tüm yönetimlerde, il demokrasi hakem kurulu başkanlığı ve çeşitli yönetim görevlerinde bulundu. Kuruluşundan bu yana Ulusal Hububat Konseyi Üyesi olan Sürücü evli ve 4 çocuk babasıdır.

ali-surucu-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pngali-surucu-yeni-haber-secim-dergisi-(2).pngali-surucu-001.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ