Ali Turan, kurtuluşun şifresini verdi!

Atiker Konyaspor kaptanı Ali Turan, hiç düşünmedikleri bir şekilde kümede kalmak için mücadele verdiklerini belirtirken, taraftarların son haftalardaki desteği, takımın inanmışlığı ve camianın birlik beraberliğiyle ligde kalmayı başardıklarını söyledi
Ali Turan, kurtuluşun şifresini verdi!

Geride kalan sezonu değerlendiren Ali Turan, “Geçen sezonu ZTK ile kapatıp bu sezona Süper Kupa ile başlangıç yapmak bizim adımıza iyi bir durumdu. Ama devamını getiremedik. Sezonun ilk yarısına baktığımızda Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve ZTK olmak üzere mücadelemize 3 kulvarda devam ettik. Bu durum bizi bu sezon ister istemez yıprattı. Çoğu maçta rakiplere göre üstün olmamıza rağmen sonuçları alamadık. 3-4 maçı son dakikalarda yediğimiz gollerle ya mağlup olarak ya da berabere olarak bitirdik. Bu tür sonuçlar bizi metal anlamda olumsuz etkiledi. İlk yarının ortalarında yaşanan teknik direktör değişikliği, devre arasında takımımıza dahil olan yeni arkadaşlarımızla birlikte sezonun ikinci yarısında bir çıkış yakalamak istedik. Maalesef bunu gerçekleştiremedik. Bunda inişli-çıkışlı grafiğimiz ve istediğimiz sonuçları alamamak etkili oldu. Hep kredimizden yedik. Bu nedenle de kendimizi bir anda alt tarafta bulduk. Bunun psikolojik anlamda travmasını fazlasıyla yaşadık” dedi.

‘KÖTÜ GİDİŞAT HERKESİ ETKİLEDİ’
‘Son 3 yılda lig üçüncülüğü, iki kez direkt olarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılım, ZTK ve Süper Kupa’nın kazanımı gibi başarılardan sonra böyle kötü bir durumla karşılaşmak herkesi etkiledi’ diyen Turan, “Ama Sergen Hocanın gelişiyle birlikte iyi bir çıkış yakaladık. Galatasaray’a kaybettikten sonra oynadığımız 5 maçta gol yemedik. Önemli galibiyetler aldık. Bakıldığında alt sıralardan kurtulma adına rakiplerimizden olan Osmanlıspor ve Antalyaspor ile deplasmanda berabere kaldık. Herkes bu beraberliklere tepki gösterdi. Ama biz hocamızın bize söylediği gibi bu puanların bizi sezon sonunda ligde tutacağına inanıyorduk. Bir an olsun çizgimizden, düşüncemizden ve inancımızdan sapma olmadı. Taraftarlarımızda son haftalarda inanılmaz bir destek verdiler. İç sahadaki maçları onlarla birlikte oynadık. Kritik galibiyetler, rakiplerimizin puan kayıpları ve yapılan planlamalar hepsi gerçekleşince Atiker Konyaspor hak ettiği Süper Lig’de kalmış oldu” şeklinde görüş belirtti.

‘BÜYÜK BİR CAMİAYA SAHİBİZ’
Takım kaptan Ali Turan, büyük bir camiaya sahip olduğumuzu belirterek, “Kimsenin bize şans vermediği anlarda ve doğru işler yapıldığında nelerin olabileceğini herkese göstermiş olduk. Lig üçüncülüğü, ZTK ve Süper Kupa şampiyonluğu, iki sene direkt olarak UEFA Avrupa Ligi’ne gitme bunların hepsi inanılmaz başarılar. Bence Atiker Konyaspor olarak bunları gerçekleştirirken diğer Anadolu takımlarına da yol gösterici olduk ve onların da bu işleri başarabileceklerini ortaya koyduk. Bizim ardımızdan Akhisarspor’un kupayı alması da bunun bir sonucu bence. Bir kez daha söylüyorum. İnanmışlık, birlik beraberlik ve doğru işlerin yapılması başarıyı da beraberinde getiriyor. İnşallah Atiker Konyaspor olarak bir daha bu sezon yaşadığımız sıkıntıları ve sorunları yaşamayız. Çünkü bu camia her yönüyle ve özellikle de taraftarıyla başarılı olmayı gerçekten hak ediyor” diye konuştu.

‘CEZA OLUMSUZ ETKİLEDİ’
Sezonun son haftalarında ‘Birlikte Başaracağız’ ve ‘Sizin Gücünüz Bizim Tutkumuz Konyaspor’u Ligde Tutacak’ sloganlarıyla taraftarların başlattığı kampanyaların kendileri adına büyük bir itici güç olduğunu da sözlerine ekleyen Ali Turan, “Onların alınan cezadan dolayı ilk 5 maçta yanımızda olmayışları bu sezon bizi oldukça olumsuz etkiledi diyebiliriz. Çünkü son 3 senede taraftarlarımızla birlikte inanılmaz bir bağ kurmuştuk. İçeride dışarıda her maç bizi inanılmaz desteklediler. Bu desteğin bir başka yönü de sonuç ne olursa olsun verilen bir destekti. Kaybettiğimiz, kötü oynadığımız maçlarda bile bizleri tribünlere çağırdılar. İlk haftalarda o desteği yanımızda bulamamak kötü olmuştu. Ama sonradan aynı sağlam bağı yeniden kurduk. 20 binden başlayıp son Göztepe maçında eski günlerde olduğu gibi 40 bin sayısına ulaştık. Birlikte zorluklar ve kötü günler yaşadık. Ama şükürler olsun birlikte bunların üstesinden gelmeyi bildik. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.