Alişan Kapaklıkaya Konya Kitap Günleri’nde konuştu: Asla vazgeçmedim

Eğitimci ve Yazar Alişan Kapaklıkaya Selçuklu Kongre Merkezinde “asla vazgeçmedim” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Alişan Kapaklıkaya’nın eski öğrencilerinin de söyleşiye katılması orada duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
Alişan Kapaklıkaya Konya Kitap Günleri’nde konuştu: Asla vazgeçmedim

Eğitimci ve Yazar Alişan Kapaklıkaya Selçuklu Kongre Merkezinde “asla vazgeçmedim” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Alişan Kapaklıkaya’nın eski öğrencilerinin de söyleşiye katılması orada duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu

Eğitimci ve Yazarlığının yanında medyatik yönüyle de tanınan Alişan Kapaklıkaya, gerçekleştirdiği “asla vazgeçmedim” isimli söyleşide hayallerin önemine vurgu yaptı.

asla-vazgecmedim-1.png

‘RUHUMUZ KİTABA İHTİYAÇ DUYAR’

Salonun kalabalıklığını görünce mutlu olduğunu dile getiren Kapaklıkaya, “Sağ olsunlar çok kalabalıklardı gönüllerini açmışlar ve buraya gelmişler. Ben Konya Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim. Toprak suya ihtiyaç duyar, gübreye ihtiyaç duyar. Çocuklar gıdaya ihtiyaç duyar ama ruhumuz da gelişmek için kitaba bilgiye ihtiyaç duyar. İnsanların açlığını ve sevgisini gördüm çok memnun oldum. Benim buraya belki onuncu gelişim Konya halkının gösterdiği ilgi giderek artıyor. Hani insan bir şeye bakar sonra gelmez ama bu ilgi gittikçe artıyor. Sevgiye, bilgiye, ilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Güzel olduğunu düşündükleri şeylere ihtiyaç duyuyorlar. Kitap stantlarını da gezdim. Orada da çok rağbet var. Boşuna burada Mevlana’nın etkisi dünya çapına yayılmıyor. Lafla olmuyor demek ki böyle faaliyetlerle oluyor. Kitap bence gözlerimizin feridir. Kitap kalbimizin sıcaklığıdır, kitap ruhumuzun gıdasıdır, kitap hayatımızın güneşidir” dedi.

asla-vazgecmedim-3.png

‘HAYALLERİMDEN ASLA VAZGEÇMEDİM’

Yaşadığı zorluklara rağmen hayallerinden asla vazgeçmediğini vurgulayan Kapaklıakaya, “Bizim zamanımızın zorlukları bizim okumamızı kolaylaştırıyordu. Şimdiki zamanda çocuklara sunulan bütün kolaylıklar onların okumasını zorlaştırıyor gibime geliyor. Bizim köyde ekinler iki türlü kuruyor. 1 susuzluktan, 2 aşırı sudan. Aşırı suyu verince ekin 2-3 gün duruyor sonra çürüyor gidiyor. Anne ve babalara söylüyorum. Bugün çocuklarımız iki türlü mahvoluyorlar. 1 ilgisizlikten ve sevgisizlikten, 2 aşırı ilgiden ve aşırı sevgiden. Çocukken her dediği yapılan bir dediği iki edilmeyen birisinin ileride mutlu ve başarılı olma şansı yoktur. Siz çocuklarınızın her dediğini yapıp derslerine karışırsanız, çocuklarınızın yemek ye diye peşinden koşarsanız evlendiği zaman ne yapacağını bilmiyor ve boşanmalar da bundan dolayı çoğalıyor. Onun için bizim çocuklarımıza verdiğimiz şeyler kendi ihtiyacımız olan şeylerdir. Ben bu sıkıntıları görüp hayal kurmuştum. Hayallerimden asla vazgeçmedim” şeklinde konuştu.

asla-vazgecmedim-2.png

İnsanların sevdiklerini kaybetmeden onlara sevdiğini söylemesi gerektiği mesajını veren Kapaklıkaya, “İnsanlar mezara gidip kendini yere atıyorlar ‘aslanlar gibiydi’ diye. Sevgiyi, sağken yaşıyorken, yanındayken göstermek gerekiyor. Öldükten sonra kıymeti yok, sağken gösterilmemiş sevginin toptan ifadesidir. Onun için seni sağken sevdim ve yüzüne de söylüyorum. Ben kızımı kaybettikten sonra bir kitap yazmaya karar verdim. İnşallah en yakın zamanda o kitap çıkacak. Kızımın hayatını, kanserle mücadelesini, hayata her türlü zorlukta bile pozitif bakışını anlatacağım. İnsanlara mesaj olacak kitabını yazacağım” diye duyurdu.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ