“Alışverişi küçük esnaftan yapın”

Ünlü giyim mağazalarının Türkiye pazarına açılmasıyla küçük esnafların satışlarında büyük oranda düşüşler yaşandı.
“Alışverişi küçük esnaftan yapın”

Ünlü giyim mağazalarının Türkiye pazarına açılmasıyla küçük esnafların satışlarında büyük oranda düşüşler yaşandı. Kalite olarak birçok markayla yarışacak güçte ürünler üretip sattıklarını dile getiren Mehmet Ali Totcu, “Bizim sattığımız ürünlerin bilinen ve AVM’lerde çokça bulunan markalardan bir farkı yok. Hatta daha iyisini üretiyoruz” dedi.

6-202.jpg

Ünlü giyim markalarının tekstil üretimi yapan yerel atölyeleri olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Ahmet Özcan Tekstil Satış Müdürü Mehmet Ali Totcu, “Fakat insanımız bir marka etiketine aldanıp tercihini onlardan yana kullanabiliyor. Bu hem bizi mağdur ediyor, hem de onların ceplerini yakıyor.” İfadelerini kullandı. Vatandaşların özellikle tekstil satın alırken yerel esnafı tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Totcu, “Ürün alırken yerel esnaftan almaya dikkat etmelidir. Dünya çapında markaların çoğalması ve bunların ülkemizde ve Konya’mızda çok sayıda mağaza açmasından sonra esnafımız kan ağlamaya başladı. Satışlarımız büyük oranda düştü. Ürün alırken kalite çok önemlidir. Bizler ürünlerimizi kendimiz ürettiğimiz için sağlık açısından en iyi kumaştan, en kaliteli mallardan imal ediyoruz. Fakat şu dönemde aşırı çoğalan çeşitli giyim mağazaları sözde indirimlerle on binlerce çeşit ürünü ülkemize getirdiler ve halkımızın gözüne girmeyi başardılar. Bizler burada kaliteyi düşünürken o mağazalar satış odaklı çalışıyorlar. Sadece ürünün üzerine yapıştırdıkları bir marka satışlarının çoğalmasını sağlıyor. Halbuki biz esnaflar olarak onların sattıkları ürünün daha iyisini bulunduruyoruz. Marka takıntılığı yüzünden bizim satışlarımız düştü. Bu mağazaların yerel küçük esnafı 3-5 yıla kadar bitireceğinden korkuyoruz.” İfadelerini kullandı.

4-598.jpg

ESNAFTA A’DAN Z’YE TÜM ÜRÜNLER MEVCUT

Hem kendi mağazalarında hem de tekstil esnaflarında giyim olarak A’dan Z’ye her ürünün bulunabileceğini, vatandaşların buraları tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Ali Totcu,”Esnaflarımızda tüm giyim ürünleri bulunur. Biz de erkek giyiminde A’dan Z’ye her ürünün satışını gerçekleştirmekteyiz. Kıyafetleri kendimiz imal ediyoruz. İlla marka var diye pahalı fiyatlarla AVM mağazalarından almak yanlış tercihtir. Giyimde birinci öncelik kalite ve bütçedir. Müşterilerimizi küçük esnaftan alışveriş yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

3-20180713175935.jpg

2-20180713175935.jpg