Aliyev ile Lavrov Dağlık Karabağ sorununu görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.
Aliyev ile Lavrov Dağlık Karabağ sorununu görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Aliyev, görüşmede yaptığı konuşmada Rusya'nın Dağlık Karabağ sorunun çözüm sürecinde etkin rol oynadığını, Azerbaycan'ın da buna büyük önem verdiğini söyledi. Çözüm sürecinde dinamizm yaşandığını belirten Aliyev, hem Rusya'nın hem de Azerbaycan'ın bu sorunun kısa zamanda çözüme kavuşmasını istediğini kaydetti.

Bakü'de bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Lavrov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in selamlarını iletti.

Rusya ve Azerbaycan arasında yoğun bir gündem olduğunu belirten Lavrov, yıl sonuna kadar hükümetler arası ekonomi komisyonu toplantısının, Rusya-Azerbaycan bölgesel forumunun ve iki ülkenin himayesinde, Bakü'nün ev sahipliğinde 5. Uluslararası İnsani Forumu'nun yapılacağını hatırlattı.

Azerbaycan'la ilişkileri her alanda geliştirmekten yana olduklarını söyleyen Lavrov, "Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecinde Rusya'nın pozisyonuna ilişkin görüşlerinizi takdir ediyoruz. Süreç devam ediyor. Putin, Saint Petersburg görüşmesinin sonuçlarından memnun. Onun talimatıyla iki ülkeyi de ziyaret ediyorum. Bugünkü görüşmemiz Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecinde bundan sonra atacağımız adımları daha net belirlememize katkı sağlayacak." dedi.

Lavrov, temasları kapsamında yarın Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'la bir araya gelecek. Lavrov ve Memmedyarov, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyecek.