ALKÜ'de sınav sorularının çalındığı iddiası

ALKÜ'de sınav sorularının çalındığı iddiası

 Alanya'daki Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde (ALKÜ) sınav sorularının çalındığı iddiasıyla gözaltına 1'i memur, 14'ü öğrenci olmak üzere 15 zanlı, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın, üniversiteye bağlı ALTSO Meslek Yüksekokulunda (MYO) görevli memur B.F'nin, bazı öğrencilere vize ve final sorularını çıkar amacıyla verdiği ihbarı üzerine, durumu Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.

Başlatılan soruşturma neticesinde üniversitede görevli memur B.F. ile 14 öğrenci gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

ALKÜ Rektörü Pınarbaşı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir memurun çıkar amaçlı sınav sorularını öğrencilere verdiği ihbarını, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerine bildirdiklerini belirtti. 

Yapılan incelemelerde, 14 öğrenci ve bir memurun gözaltına alındığını anlatan Pınarbaşı, konuya dahil olan memur ve öğrenciler hakkında gerekli disiplin işlemleri ve diğer yasal işlemlerin üniversite tarafından da yürütüleceğini ifade etti.

Zanlılar hakkında yargı safhasının tamamlanmasını beklediklerini vurgulayan Pınarbaşı, "Kim ne kadar işin içinde olduğu ortaya çıktıktan sonra gerekli adımları atacağız. Bu isimler okuldan atılabilir, sınavları da iptal edilebilir. Kısacası, YÖK'ün disiplin kuralları ne gerektiriyorsa, o yapılacak." değerlendirmesinde bulundu.