Alman Parlamenter Wittke’den demokrasi festivaline destek

Vestfalya Eyaleti Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı CDU Milletvekili Oliver Wittke, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin darbe girişimine...
Alman Parlamenter Wittke’den demokrasi festivaline destek

Vestfalya Eyaleti Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı CDU Milletvekili Oliver Wittke, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin darbe girişimine karşın yapılacak olmasının dostlukların geliştirilmesi ve köprülerin sağlamlaştırılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'de 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi ve ardından ortaya çıkan hassas sürece karşın ülke imajını olumsuz etkilememesi adına iptal edilmeyen 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne uluslararası destek geldi.

"Dostluk köprülerinin sağlamlaşması açısından önemli"

Festivalin ilk gününden itibaren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün daveti üzerine Büyükçekmece'de bulunan Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı, CDU Milletvekili Oliver Wittke, demokrasiyi geliştirmekte öncelikle görevin siyasilerde olduğunu belirterek, "Demokrasiler zaman zaman içeriden ve dışarıdan gelen tehditlerle yaralanabiliyor. Ama bizler buna rağmen demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Türkiye yakın bir zaman önce demokrasi adına çok önemli bir sınav verdi. Terör saldırıları ve darbe girişimine karşın bu festivalin yapılacak olması dostlukların geliştirilmesi ve köprülerin sağlamlaştırılması açısından çok önemli. Buna da bizim katkı sağlamamız gerektiğine inanıyorum. Şartlar ne kadar el verişsiz gibi görünse de, tabi ki bu festivalin yapılması önemli. Çünkü bu uluslararası bir organizasyon. Büyükçekmece ile dayanışma içinde olmak için buradayız. Bizleri buluşturan birleştiren bu festivale daha çok sahip çıkıp 17 yıldır geliştirdiğimiz dostluğumuzun üzerine koyarak daha da geliştirerek bu festivali başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz. 16 yıldır olduğu gibi 17'inci festivalinde başarıyla gerçekleşeceğini biliyoruz" diye konuştu.

Dünya Festivaller Birliği (CIOOF) tarafından 4 kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 29 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Kaynak: