Almanya: Mülteciler sürgün edilsin

Almanya'da aşırı sağcı parti AFD'nin Başkanı, ülkeye yasa dışı yollardan gelen mültecilerin sürgün edilmesi gerektiğini söyledi. Parti lideri Petry'de benzer fikirleri savunarak, göçmelerin Avrupa'yı terk etmesini istemişti.
Almanya: Mülteciler sürgün edilsin

Almanya için aşırı sağcı Alternatif (AfD) Başkanı, yasadışı ülkeye gelen mülteciler için Avrupa dışındaki adalarda göç bürosu ve mülteci kampı açılması gerektiğini öne sürdü.

Parti lideri Frauke Petry cumartesi günü Bild gazetesine verdiği röportajda aynı şekilde önerilerde bulundu.

Petry, "Ben tüm yasadışı göçmenlerin en kısa sürede bu toprakları terkederek Göç ve Sığınmacılar Federal Dairesi içinde bir göç ofisi açılmasını teklif ediyorum"dedi.

Ülkede son dönemde yükselmeye başlayan aşırı sağ hareketi, ülkede bulunan yabancı ve özellikle Müslümanlara karşı sert önlemler alınmasını istiyor. Ülkede son seçimlerde de yüksek oy aldığı görülen aşırı sağın açıklamaları ülkede yaşayan yabancıları tedirgin ederken, Alman hükümetinin konu ile ilgili henüz her hangi bir açıklama yapmamış olması da dikkat çekti.

Suriye iç savaşının ardından Avrupa'ya yaşanan göç oranlarında artış yaşanırken, geçen yıl Almanya'ya bir milyondan fazla göçmen geldi. Gelen göçmenlerin çoğu Suriye, Afganistan ve Irak'ta savaştan kaçan mültecilerden oluşuyor.