Almanya'da gece alkol satışı tartışması

Alman hükümetinin uyuşturucuyla mücadele sorumlusu Mortler, saat 22.00'den sonra alkol satışının yasaklanmasını istedi.
Almanya'da gece alkol satışı tartışması

Alman hükümetinin uyuşturucuyla mücadele sorumlusu Marlene Mortler, ülkede saat 22.00'den sonra alkol satışının yasaklanmasını istedi.

Mortler, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, toplumun alkol tüketimi konusunda bakış açısını değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Alkolün saat 22.00'den sonra satılmasının gençleri aşırı tüketimden vazgeçirebileceğini belirten Mortler, "Ben satışın yasaklanmasını kesinlikle desteklerim" değerlendirmesinde bulundu.

Baden-Württemberg eyaletindeki bu düzenlemenin başarılı olduğuna işaret eden Mortler, polis ve sağlık hizmeti veren kuruluşların söz konusu eyalette yasağın olumlu etkileri olduğunu doğrulayabileceğini kaydetti.

Mortler, özellikle alkol tüketiminden çocukların etkilendiğini vurgulayarak, "2,6 milyon çocuk bağımlı ailelerde yaşıyor. Bu kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Tütün ürünlerinin reklamının da sınırlanacağını belirten Mortler, dışarıdaki panolarda ve sinemalarda tütün ürünleri için reklam yapılmasının yasaklanacağını kaydetti.

Almanya Şehir ve Yerel Yönetimler Birliği de akaryakıt istasyonlarında, büfelerde ve süpermarketlerde gece alkol satışının yasaklanmasını talep etti.

Birliğin yöneticisi Gerd Landsberg, alkol yasağı olan yerlerde mala zarar vermenin, rahatsız etmelerin ve şiddetin azaldığına işaret ederek, eyaletlerin otobüs ve metro gibi kamuya açık yerlerde bir düzenleme yaparak, alkol tüketimini yasaklayabileceklerini vurguladı.

Landsberg, şehirlerde ve beldelerde sarhoş gençlerin ciddi rahatsızlıklar verdiğini de kaydetti.