Almanya'da iş dünyası güveni eylülde hafif azaldı

Sanayi ve ticarete ilişkin Ifo İş Dünyası Güven Endeksi, eylülde 103,7 puana indi
Almanya'da iş dünyası güveni eylülde hafif azaldı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İş Dünyası Güven Endeksi, bu ay hafif azalışla 103,7 puana geriledi.

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 9 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği eylül ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Sonuçlara ilişkin yapılan açıklamada, Almanya’da sanayi ve ticarete ilişkin eylül ayı İş Dünyası Güven Endeksi'nin ağustostaki 103,9 puandan 103,7 puana indiği belirtildi.

Almanya'da Ifo Beklentiler Endeksi’nin de bu dönemde 101,3 puandan 101 puana ve Cari Durum Endeksi'nin 106,5 puandan 106,4 puana gerilediği aktarıldı.

Açıklamada, Alman şirketleri arasındaki hissiyatın bu ay biraz hafiflediği belirtilerek, “Firmaların mevcut iş durumlarına ilişkin değerlendirmeleri marjinal bir şekilde kötüleşti, ancak yüksek seviyede kaldı. Şirketler ayrıca iş beklentilerini bir miktar geri ölçekledi. Büyüyen belirsizliğe rağmen, Alman ekonomisi sağlam kalmaya devam ediyor.” denildi.

Endeksin imalat sektöründe zayıf mevcut durum değerlendirmeleri nedeniyle azaldığı aktarılan açıklamada, hizmet sektöründe ise neredeyse değişmediği, ticaret ve inşaatta bu ay tekrar yükseldiği kaydedildi.


Kaynak: