Almanya'da ormanda bir çocuğa ait kemikler bulundu

Bayreuth Başsavcısı Potzel: "Thüringen eyaletindeki ormanlık alanda bulunan kemikler büyük bir ihtimalle 2001'de kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knoblauch’a ait"
Almanya'da ormanda bir çocuğa ait kemikler bulundu


Almanya'nın Thüringen eyaletinde ormanlık alanda bulunan kemiklerin "büyük ihtimalle" 15 yıl önce kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knoblauch'a ait olduğu belirtildi.
Bayreuth Başsavcısı Herbert Potzel, bugün düzenlediği basın toplantısında ormanlık alanda bulunan kemiklere ilişkin Bayreuth polisi ve savcılığının soruşturmayı yürüttüğünü belirtti.
"Thüringen eyaletindeki ormanlık alanda bulunan kemikler büyük bir ihtimalle 2001'de kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knoblauch'a ait" diyen Potzel, bunu adli tıpta yapılan incelemelerin ve kemiklerin ortaya çıktığı bölgede bulunan eşyanın gösterdiğini ifade etti.
Potzel, bu konuda incelemelerin sürdüğünü, soruşturmayı etkilememek için bulunan eşyaya ilişkin bir açıklama yapmayacağını ifade etti.
Oberfranken Emeniyet Müdürlüğü Sözcüsü Jürgen Stadter de cumartesi günü mantar toplayan bir kişinin insan iskeleti parçalarını bulduğunu ve polise bildirdiğini, polisin iki günden beri söz konusu ormanlık alanda incelemeler yaptığını belirtti.
Stadter, bulunan kemiklerin insan kemikleri olduğunun hızlı bir şekilde tespit edildiğini de ifade etti.
- Katil zanlısı Ulvi K, kanıt olmadığı gerekçesiyle beraat etmişti
Peggy isimili 9 yaşındaki kız çocuğu Lichtenberg kentinde 7 Mayıs 2001'de kaybolmuştu. Kız çocuğunu öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan zihinsel engelli Ulvi K, avukatı yanında olmadığı halde ifadesi alınmış ve Peggy'i öldürdüğünü itiraf etmişti.
Ulvi K, itirafını geri çekmesine rağmen 2004 yılında Hof Eyalet Mahkemesi tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Bayreuth Eyalet Mahkemesi, yeniden yargılanan Ulvi K'nın, Peggy'i öldürdüğü yönünde tek bir kanıtın bulunmadığı kararını alarak 2014'de hapis cezasını kaldırmıştı.
Yıllar boyunca konuyla ilgili soruşturma yürüten Alman makamları kız çocuğunun kaybolması olayını aydınlatamamıştı.