'Almanya’daki Türkler kendisini ikinci sınıf olarak görüyor'

Almanya’da yapılan bir araştırma, bu ülkede yaşayan Türklerin yarıdan fazlasının kendisini burada "ikinci sınıf" vatandaş olarak gördüğünü ortaya koydu.
'Almanya’daki Türkler kendisini ikinci sınıf olarak görüyor'

Almanya’da yapılan bir araştırma, bu ülkede yaşayan Türklerin yarıdan fazlasının kendisini burada "ikinci sınıf" vatandaş olarak gördüğünü ortaya koydu.

Münster Üniversitesinin yaptığı bir araştırmanın parçası olan ve Emnid şirketi tarafından gerçekleştirilen "Almanya’daki Türk kökenliler açısından entegrasyon ve din" adlı anketin sonuçları Berlin’de tanıtıldı.

Ankete göre Almanya'daki Türkler, bu ülkede Almanlar tarafından kabul edilmediğini düşünüyor.

Ankette, "Türk kökenli olarak kendimi ikinci sınıf vatandaş olarak görüyorum." ifadesini onayların oranı yüzde 51 olurken, "Ne kadar çaba harcasam da ben Alman toplumunun bir parçası olarak kabul edilmeyeceğim" diyenlerin oranı da yüzde 54 çıktı. 

Müslümanların suçlanması Almanya'daki Türkleri öfkelendiriyor

Almanya’daki Türklerin yüzde 83'ü bir terör saldırısı olduğunda Müslümanların suçlanmasının kendisini öfkelendirdiğini ifade ederken, dine saldırıda bulunan ve inançlı insanların hislerini yaralayan kitap ve filmlerin yasaklanmasını isteyenlerin oranı yüzde 73 çıktı.

Türk kökenlilerin yüzde 61'i İslam'ın Batılı dünyasına uygun olduğunu ifade ediyor.