Almanya'dan Türkiye'ye pedal çeviriyor

Almanya'da yaşayan terzi Çakmak, FETÖ'nün darbe girişimini kınamak ve Türk devleti ve halkının yanında olduğunu göstermek için bisikletiyle Ankara'ya kadar pedal çevirecek.
Almanya'dan Türkiye'ye pedal çeviriyor

Almanya'nın Münih şehrinden Ankara'ya ulaşmak için bisikletle yolculuğa çıkanAbdurrahman Serdar Çakmak, "Sayın Cumhurbaşkanım, Avrupa'da yaşayan Türk ve Kürtler, Türkiye vatandaşı olan tüm insanımız sizin yanınızdadır. Ben de safımı sizin yanınızda olduğunu belli etmek için bu yolculuğa çıktım." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınamak ve Türk devleti ve halkının yanında olduğunu göstermek için bisikletiyle Münih'ten 25 Ağustos'ta yola çıkan, Avusturya ve Hırvatistan'ın ardından Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gelen Çakmak, yolculuğunu AA muhabirine değerlendirdi.

Çakmak, Türkiye'ye bisikletle gelme kararını FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da aldığını söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekrandaki yüz hali beni derinden üzdü. Uçak, gemi ya da trenle olmasa yaya bile gelmeye kararlıydım." diye konuştu.

Münih'te terzilik yaptığını ve aslen Şırnaklı olduğunu belirten Çakmak, Türkiye'ye bisikletle gitmesinin hem 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini protesto etmek hem de Avrupa'da taraflı yayın yapan ülkelere tepki göstermek amacını taşıdığını kaydetti.

Çakmak, amacının Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etmek olduğunun altını çizerek, "Sayın Cumhurbaşkanım, Avrupa'da yaşayan Türk ve Kürtler, Türkiye vatandaşı olan tüm insanımız yanınızdadır. Ben de safımı sizin yanınızda olduğunu belli etmek için bu yolculuğa çıktım." ifadesini kullandı.

Ankara'ya vardığında ilk durağının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacağını anlatan Çakmak, FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadığını söyledi.

Türk halkına katılma çağrısı

Çakmak, yolculuğunu başta Avrupa Türk Demokratlar Birliği Münih ve Strazburg şubelerinin destek verdiğini anımsatarak, ailesine, yolda karşılaştığı Türk vatandaşlarına ve Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğine teşekkürlerini iletti.

Belgrad'da da Türkiye'nin buradaki büyükelçilik çalışanları tarafından son derece güzel karşılandığını anlatan Çakmak, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ın kendisini bizzat aradığını bildirdi.

Çakmak, bisikletiyle Münih'ten Belgrad'a kadar bin 200 kilometre yol geldiğini belirterek, "Rabbime hamd olsun, bana bu kutlu yolculuğu yapmama izin verdi. Vatanımızın, şehitlerimizin ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olmak beni gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.

Yolculuğunu, "yorucu olmasına rağmen vatan için az" şeklinde değerlendiren Çakmak, "Bu millet bir kez ölür ama bin kez dirilir. Hain darbeciler bunu asla unutmasın." dedi.

Çakmak, Sırbistan'dan sonra Bulgaristan'a hareket edeceğini, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği ile irtibatta olduklarını kaydetti.

Türkiye'ye kadar yaklaşık 2 bin 700 kilometre pedal çevireceğini söyleyen Çakmak, "Vatan sevdalısı kardeşlerime seslenmek isterim. Onları Türkiye'ye giriş yaptığım andan itibaren bana eşlik etmeye davet ediyorum. Vatanı için canını ortaya koyan bir lider için bunu yapmalıyız." diye konuştu.