Ramazan Yaşar

Ramazan Yaşar

Almanya’nın Günah Galerisi

Almanya’nın Günah Galerisi

İnsanların amel defteri olur da devletlerin olmaz mı? Devletlerin ve milletlerin de amel defterleri vardır. Almanya Devleti ve milleti yakın tarihimizde Yahudilere uyguladıkları soykırım unutulmadan utanç duyacağı yeni işlere imza atıyor. Yeni hedefleri; İslam, Müslümanlar, Türkiye ve Türkler…

İşte o unutmayacağımız Almanya’nın çirkin yüzü…

  1. Almanya PKK’nın üst aklıdır. Lojistik ve yönetim merkezidir. Almanya artık bunu saklama gereği duymuyor. Kandil, Almanya’dan yönetiliyor.
  2. 8 Türk’ü öldüren Neo-Nazi teröristin yargılanması mahkeme koridorlarında sürünmektedir. Türk basınının bu davayı izlemesine izin verilmedi.
  3. 15 Temmuz darbesinin içinde olan FETÖ’cü asker, hakim, savcı, iş adamı, gazeteciler Almanya’da krallar gibi ağırlanmakta, bu vatan hainleri Türkiye’ye iade edilmemektedir.
  4. PKK’dan sonra FETÖ’nün de dünyadaki üssü, merkezi Almanya olmuştur. AB ülkelerinde FETÖ üyelerinin korunması ve çalışmalarını devam ettirmesinin garantörlüğünü Almanya yapmaktadır.
  5. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın Almanya’da toplantı yapmasına izin vermeyen Almanya, PKK’nın Kandil’den canlı yayınla Almanya’da propaganda yapmasına izin vermektedir.
  6. Türkiye’deki halk oylamasında “evet” tercihi için çalışan parti ve siyasetçilere izin vermeyen Almanya “hayır” için çalışan parti ve siyasetçilerin toplantılarına izin vermiştir. Hatta Alman siyasetçiler de “hayır” oyu kullanılması için her gün çağrı yapıyorlar.
  7. Alman Devlet televizyonunda “hayır” oyu kullanılması çağrısı yapıldı.
  8. Yine Alman medyasında Cumhurbaşkanımıza yönelik kabul edilemez saldırılarda bulunuldu. Alman hükümeti bu konuda en ufak bir girişimde bulunmadı. Alman siyaset ve medya dünyasının tek gündemi Erdoğan düşmanlığı olmuştur.
  9. Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir şiir televizyondan okunmuş, Türkiye’nin suç duyurusu Alman yargısı tarafından, şiiri okuyanı aklayarak sonuçlanmıştır.
  10. Gezi kalkışmasının “üst aklı” Almanya idi. Türkiye’nin özellikle “Üçüncü Havaalanı” yatırımı Almanya’nın açık hedefi olmuştur.
  11. Alman siyasetçiler, AB ve AP’de Türkiye aleyhine tüm açıklamaların merkezinde yer almışlardır. Türkiye’nin AB’ye alınmamasını, müzakerelerin kesilmesini istemişlerdir. Türkiye’nin AB’ye üye olmasını engelleyen en önemli güç Almanyadır.
  12. Yunanistan’a 400 milyar Euro veren AB, Türkiye’ye Suriyeli mülteciler için vermesi gereken 6 milyar Euro’yu ödememiştir.
  13. Suriye ile savaşın eşiğinde olduğumuz bir dönemde Almanya Türkiye’de konuşlu Patriot Hava Savunma Bataryalarını geri çekmiştir.
  14. Türkiye’nin DEAŞ’a silah yardımı yaptığını iddia ederek, yayın yönetmeni olduğu gazeteyi PKK ve FETÖ’nün yayın organına çeviren ve “casusluk suçlamasıyla” yargılanan Can Dündar Almanya’ya kaçmıştır. Almanya Cumhurbaşkanı Dündar’ı sarayında ağırlayarak, bir Türkiye düşmanına daha kucak açmıştır.
  15. PKK propagandası yapan Deniz Yücel isimli kişi Türk yargısı tarafından tutuklanmak istenince Almanya bu kişiyi Konsolosluk binasında iki ay saklamıştır. Kaçıramayacağını anlayınca da Türk yargısına teslim etmiştir. Merkel, bu kişinin iadesini istemek için Türkiye’ye kadar gelme küstahlığında bulunmuştur.
  16. Terör örgütü propagandacısını Türkiye’den isteyen Merkel, Türkiye’nin istediği 4500 teröristi Türkiye’ye iade etmemiştir.
  17. Alman Federal Meclisi Ermeni iddialarını kabul etmiştir.
  18. Alman İstihbarat Başkanı, 15 Temmuz darbesini FETÖ’nün yaptığına ikna olmadığını açıklayarak, bu örgüte olan desteklerini tüm dünyaya ilan etmiştir.
  19. Almanya, AB ülkeleri içinde cami ve mescitlerin en çok saldırıya uğradığı ülkedir. Almanya’yı yönetenlerin bu konuda caydırıcı hiçbir tedbiri olmamıştır.
  20. Almanya son 4 ayda Türkiye’ye silah satışını 11 defa engellemiştir. Hatta siyasi parti temsilcileri Merkel’den Türkiye’ye silah satışının tamamen durdurulmasını istemişlerdir.

 

Almanya’nın amel defteri günahlarla dolu. Günah galerisi o kadar iğrenç uygulama, açıklama ve yayınlarla dolu ki; bunu Türkiye olarak unutmamız imkansız. İki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için masaya oturduğumuzda, Türkiye adına masada olanların, Almanlara amel defterlerini sol ya da arka taraflarından vereceğine şüpheniz olmasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Yaşar Arşivi
SON YAZILAR