'Almanya'nın yaptığı demokrasi ve hukuk ayıbıdır'

Adalet Bakanı Bozdağ, "Almanya'nın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını haksız, hukuksuz ve nezaketsiz bir biçimde engellemesi büyük bir demokrasi ve hukuk ayıbıdır." dedi.
'Almanya'nın yaptığı demokrasi ve hukuk ayıbıdır'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Almanya'nın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını haksız, hukuksuz ve nezaketsiz bir biçimde engellemesi büyük bir demokrasi ve hukuk ayıbıdır. Almanya'nın bundan sonra Türkiye'ye karşı demokrasi, hukuk devleti, insan hak ve hürriyeti kavramlarını ağzına alması asla kabul edilemez." değerlendirmesini yaptı.

Bozdağ, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesinin Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla engellenmesiyle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

"Konu Türkler olduğu vakit bugüne değin Almanya demokrasi, hukuk devleti, insan hak ve hürriyetleriyle ilgili hiç ama hiç iyi sınav vermedi" ifadesini kullanan Bozdağ, paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

"Almanya, Almanya'daki Türklere eğitim, istihdam, hak ve hürriyetler konularında bile ciddi ayrımcılıklar ve haksızlıklar yaptı, hala da yapıyor. Örneğin, bir Türk genci Türkiye'den biriyle evlendiği veya Türkiye'deki evladını ya da anne babasını Almanya'ya yanına götürmek istediği takdirde eşi, çocukları, annesi ve babasının Almanca sınavına girmesi ve başarılı olması şarttır. Bu, demokratik midir? Almanca bilmeyen sevenlerin, Almanca bilmeyen karı-kocanın, Almanca bilmeyen evlat ile babanın ya da ana-baba ile evladın buluşmasına izin vermeyen Almanya, demokrasiden, hukuk devletinden, insan hak ve hürriyetlerinden bahsedebilir mi? Elbette bahsedemez."

"Büyük bir demokrasi ve hukuk ayıbıdır"

Bozdağ, Almanya'nın şimdi de darbe karşıtı ve demokrasi yanlısı miting yapmak isteyen Türklere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'den telekonferans yoluyla konuşmasını Anayasa Mahkemesi kararıyla engellediğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhurbaşkanının konuşması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi veya Almanya Anayasasının hangi hükmüne aykırı düştü de engellendi? Türk halkı, Türkiye Cumhurbaşkanı, şehit ve gaziliği göze alarak, hatta bazıları şehit ve gazi olarak darbeyi önlemiş, demokrasiye sahip çıkmıştır.

Almanya'nın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını haksız, hukuksuz ve nezaketsiz bir biçimde engellemesi büyük bir demokrasi ve hukuk ayıbıdır. Almanya'nın bundan sonra Türkiye'ye karşı demokrasi, hukuk devleti, insan hak ve hürriyeti kavramlarını ağzına alması asla kabul edilemez. Türkiye, Cumhurbaşkanını bırakın, herhangi birinin konuşmasını engelleseydi herhalde kıyamet kopardı, kopartılırdı. Türkiye'de terörün propagandası suç olmasın diyenlerin Türkiye Cumhurbaşkanının konuşmasına yasak getirmesi büyük bir çelişki değil mi?"