Alper Akdeniz ezberleri bozdu

Silhoutte Kısa Film Festivali’nin en iyi film seçilen Roya adlı filmiyle başarıdan başarıya koşan Akdeniz yeni denizlere yelken açtı.
Alper Akdeniz ezberleri bozdu

Dünya çapında büyük başarılara imza atan filminin başrol oyuncuları Sema Öztürk, Cansel Elçin, Gündüz Öğüt ve Müşerref Göksever paylaştı.

Roya filminin Senaryosu Alper Akdeniz ve Fatih Yurdakul'a ait. Görüntü Yönetmenliğini Yıldıray Yıldırım, kurgusunu Ömer Günüvar ve müziklerini de Engin Bayrak yapıyor. Bugüne kadar 45 festivale katılan film, Silhoutte Kısa Film Festivali'nde 7. ödülünü aldı. Festiva Yönetmeni M. Emre Koçyiğit "Festivalimiz bundan sonraki yıllarda daha çok filmle sinemaseverlerle buluşacak" dedi.

Alper Akdeniz “Roya bir isyanın fotoğrafı, dilerim bundan sonra gelecek olan güzel günlerin habercisi olur. Ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve onları teker teker alkışlıyorum. Bir inancın zaferi sadece. Bugün ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunu olan mültecilerin de bizden biri olduğunu, bizim gibi olduğunu unutmadan dokunan bir film yapmak istedik ve istediğimizi de aldığımıza inanıyorum.” diyerek ödülü “Ege’de ve Akdeniz’de hayatlarını kaybeden bütün göçmenlere adadı ve denizlerde hiç ölümün olmaması dilediğini”. belirtti.