Altay: "A Milli Takımı Konya'ya bekliyoruz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TSYD Konya Şubesi’ni ziyaretinde, 8 Haziran’da Konya’da oynanacak Türkiye-Fransa maçında Ay-Yıldızlıları desteklemek üzere çağrıda bulundu
Altay: "A Milli Takımı Konya'ya bekliyoruz"

Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve beraberindekilerle Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi’ni ziyaret etti. Altay, TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü. Görüşmede Milli Takımın başarısı, Konyaspor ve Konya spor konuşuldu. 

Altay, yaptığı açıklamada, Türkiye A Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası Elemelerindeki aldığı galibiyetler dolayısıyla Ay-Yıldızlıları tebrik etti.  8 Haziran 2019 günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Türkiye-Fransa karşılaşmasında tüm Konya'yı takımlarını desteklemeye beklediklerini söyleyen Altay, “Milli takımımızı tebrik ediyoruz. Beklenenin üzerinde bir performans sergilediler. Aslında spordan daha çok, onların o istekli hali bizi heyecanlandırdı. Milli takımımız için Konya stadının bir uğuru var. İnşallah Haziran ayında da Fransa’ya karşı Konya’da da güzel bir galibiyet alır ve 2020 Avrupa Şampiyonası için büyük avantaj elde ederiz" dedi.

Milli maçların şehirlerin tanıtımı için çok önemli bir imkan olduğuna işaret eden Altay, “Hem stadımızı tüm dünya görecek. Nakış nakış işlediğimiz bu şehri, maçın oynanacağı mevsimde  de çok güzel olacak.  Maç için gelecek olan misafirlerimizde Konya’mızı görmüş olacak. Takımımıza şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Selçuklu Belediye başkanlığı dönemimde en başarılı olduğumuz işlerden birisi amatör spora destek ve Selçuklu Belediyespor Kulübü’ndeki sporcu sayısının yanı sıra niteliğinin artırılması oldu” diyen Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Spor yatırımlarıyla neredeyse Selçuklu’nun her mahallesinde çocuklarımızın ulaşabileceği spor alanları oluşturduk. Yen dönemde de büyük bir hedef koyuyoruz aslında. İlçe belediyelerimizle birlikte salonu olmayan tüm ilçelerimize spor salonları inşa ederek, ilçe belediyelerimizin kuracağı spor kulüplerimizle her çocuğumuzu spor yaptırma imkanına kavuşturmayı arzu ediyoruz. Mümkünse mahallesindeki spor salonuna gitsin değilse mutlaka bir servisle çocuklarımızı spor alanına götürerek Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle, Bakanlığımızla işbirliği yaparak çocuklarımızın spora başlangıç yapmasını arzu ediyoruz.”

“SPORCU YETENEK MERKEZİ”

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak kuracakları Sporcu Yetenek Merkezi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Altay, şöyle devam etti:

“Sporcu Yetenek Merkezi’nde bütün bu spora başlayan çocuklarımızın fiziki yapılarına göre uygun branşlarda spora başlamasını arzu ediyoruz. Bu dönem eski alışkanlıklarımız olan mahalle ligleri okul takımlarını daha aktif kullanmak istiyoruz. Çocuklarımız özellikle teknoloji bağımlılığından dolayı artık, arkadaş edinmekte çok zorlanıyorlar. Sporun hem kötü alışkanlıklardan arındırma hem de arkadaş edindirme kısmından da bu şekilde faydalanmayı arzu ediyoruz. Bu dönem özellikle ilçe belediyelerimizle birlikte spor yapan gençlerimizin, çocuklarımızın sayısını artırmak için çok yoğun bir çaba sarf edeceğiz.”

Ziyarette, TSYD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Tolga Durmaz, Selahattin Akçakaya, Mürsel Çetin, Burak Taşpınar, Halil İbrahim Parlak da hazır alındı.