Altay: Konya dirilişin ve direnişin sembolüdür

31 Mart seçimleri dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya Mitinginde konuştu.
Altay: Konya dirilişin ve direnişin sembolüdür

31 Mart seçimleri dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya Mitinginde konuştu.

Başkan Altay şunları aktardı:

“Konyamız dün olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanının yanında yer alıyor. Çünkü Konya tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de dirilişin ve direnişin sembolüdür. Her köşesi tarih, medeniyet ve kültür kokan bu şehir birlik ve beraberliğin sembolüdür. Bu şehir Çanakkale’de en fazla şehit veren illerin başında gelmektedir. Bu şehir nasıl 28 Şubat’ta ilk başkaldıran olduysa, 15 Temmuz’da ilk sokağa dökülen şehir olmuştur.

Tüm dünya şunu bilmelidir ki; aziz ve kahraman Konyalılar mevzu ne zaman vatan, millet, bayrak, inanç olmuşsa ardına bakmadan ben varım diye ayağa kalkmıştır. Konya’mızın Cumhurbaşkanına muhabbeti de buradan gelir. Dünyada nerede bir mazlum varsa, nerede bir garip varsa ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ‘biz varız’ diyerek ayağa kalkmıştır. Dünyanın en güçlü devletlerinin gözüne baka baka ‘Dünya beşten büyüktür’ diyebilen; terörist İsrail’in zalim sözde lideri Perez’e ‘one minute’ diyen, hem içte hem dışta onca düşmana dik durabilen başka bir lider var mı?

Bizim yolumuz uzun ve dikenli. Türkiye’nin ayağa kalktığını ve koşmaya başladığını gördükleri anda ekonomik savaş ilan ettiler. Topla geldiler olmadı, tankla geldiler olmadı, uçakla geldiler olmadı. Şimdi dolarla geliyorlar yine olmayacak inşallah. Konya’dan tüm Türkiye’ye önemli mesajlar veriyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak seçimler ayrı bir önem taşıyor. Tüm dünya gözünü bu seçimlere çevirdi. AK Parti ve MHP kardeşliğiyle kurulan Cumhur İttifakının bu seçimlerde ne yapacağını merak ediyorlar. Buradan bunun cevabını hep birlikte verelim: Yine inananlar kazanacak, yine vatan milletle dertlenenler kazanacak, yine Cumhur İttifakı kazanacak inşallah.

Konya’da neler yaptığımız ortada. Bu mübarek şehirde yaşayan kadın erkek her yaştan hemşehrimizin yaşam seviyesini artırmak ve Konya’mızı geleceğe taşımak için çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun”