Altın Dokunuşlar İlmek İlmek Konya Sergisi açıldı

Altın Dokunuşlar İlmek İlmek Konya Sergisi açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar - İlmek İlmek Konya sergisi açıldı. Genel serginin yanında sanat ve bilgi şöleni olarak çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak serginin açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’in her alanda Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, “KOMEK ailesine mensup olmak bir şereftir, bir güzelliktir, geleceğe güzel bir hatıra bırakmaktır” dedi.

 

            Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Sanat ve Bilgi Şöleni, “İlmek İlmek Konya” konseptiyle açıldı.

            Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, KOMEK İşaret Dili Kursu öğrencilerinin eşliğinde hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunması ve Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı’nın konseri ve halk oyunları gösterisi ile başladı.      

            Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, meslek edindirme kurslarında şehrin kültürüne, sanatına, istihdama ve yaşanabilirlik ölçütlerine katkı yaptıklarını söyledi. KOMEK’in 2004 yılından bu yana yaklaşık 300 bin kişiye hizmet verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, şehrin sosyal kalitesini yükselten KOMEK’in, doğrudan ya da dolaylı olarak binlerce kişinin ekmek kapısı durumunda olduğunu dile getirdi.     

            KOMEK TÜM İLÇELERE YAYILACAK

            Konya genelinde 42 merkezde hizmet veren KOMEK’in Yeni Büyükşehir Yasası ile Akşehir, Doğanhisar, Ilgın, Beyşehir, Seydişehir, Çumra ve Kulu’da açıldığını, Cihanbeyli, Ereğli, Sarayönü, Bozkır ve Güneysınır’da açılış hazırlıkları yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, kursların tüm ilçelere yayılacağını ifade etti.

            KONYA’YI NAKIŞ NAKIŞ DOKUYORUZ

            Konya’yı nakış nakış dokumaya; her metrekaresine, her mahallesine, her yerleşim alanına hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, “Konya’mız birçok ülkeden daha büyük bir alana sahip. Dünyada 60 ülkeden büyük bir coğrafyada hizmet veriyoruz. Buna rağmen hizmetlerde Konya merkezde ciddi mesafe aldık. Konya’mız artık başbakanımızla, hükümetimizle, tüm kurumlarımızla birlikte bir dünya şehri konumuna erişti. Şimdi, 31 ilçemizin tamamının, tüm yerleşim yerlerimizin kalkınması için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” diye konuştu.

            KOMEK’in her alanda Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “KOMEK ailesine mensup olmak bir şereftir, bir güzelliktir, geleceğe güzel bir hatıra bırakmaktır. Kursların bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tüm hemşehrilerimizi sergiyi görmeye davet ediyorum” dedi.

            TÜRK KADINI ÜLKENİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR

            AK Parti Konya Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta, Türk kadınının çok becerikli ve güçlü olduğunu belirterek, KOMEK’in çok farklı alanlarda verdiği kursların ve üretilen sanat eserlerinin şehre değer kattığını söyledi.

            AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da Türk kadınının artık meydanlarda emeği ile bugüne, yarına ve geleceğe hizmet etmeye devam ettiğini vurgulayarak, bunun Türkiye’nin geleceğini inşa etmekle ilgili bir faaliyet olduğunu ifade etti.    

            Konuşmaların ardından KOMEK’te farklı branşlarda eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra serginin açılışını yapan protokol üyeleri, çocuklara bir Konya geleneği olan şivlilik dağıtarak hep birlikte sergiyi gezdiler.

            SERGİ 31 MAYIS AKŞAMINA KADAR AÇIK KALACAK

            Serginin açılışına Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Milletvekili Adayı Ömer Faruk Kanık, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık ile Konya’dan ve Konya dışından çok sayıda davetli katıldı.

            Serginin yanında çok sayıda etkinliğin de gerçekleştirileceği Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Sanat ve Bilgi Şöleni,31 Mayıs akşamına kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arası gezilebilecek.