Altına üstüne dikkat!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bin 520 liraya kadar çıkan gram altın şu anda bin 490 liraya seviyelerinde seyrediyor. Piyasaların istikrar görmesinin ardından yavaş yavaş dengeye oturduğunu söyleyen kuyumcular, gurbetçi sezonunun açılmasıyla birlikte altın piyasasının daha da hareketleneceğini öngörüyor.
Altına üstüne dikkat!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kur piyasasını da etkiledi. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, “İlk Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce piyasalar oldukça tedirgindi. Bir belirsizlik söz konusuydu. Piyasalar belirsizliği çok severler. Hemen fiyatlar yükseldi. Meclisteki çoğunluk belli olduktan sonra ikinci seçimi piyasalar satın aldı. Birinci seçimden önce gram altın bin 520 liraya kadar çıkmıştı. Şu anda bin 490 liraya düştü. Yani piyasalar istikrar gördü. Bu yüzden de fiyatlar düştü ve belirli bir dengeye girdi.” sözlerine yer verdi.

yusuf-yasar.jpg

‘PİYASA UMUTLU’

Normal seviyelerde ilerleyen kur fiyatlarının piyasanın düzene girmesi için umut olduğunu ifade eden Yaşar, “Bakanlar Kurulu açıklandıktan sonra, özellikle Mehmet Şimşek’in gelmesi dünyanın Türkiye’ye bakışı açısından gerçekten olumlu oldu. 5 yıl boyunca görevinin başında kalırsa piyasaların istikrara kavuşacağını ve belirli bir düzene gireceğini düşünüyoruz. Ev kiralarının, gıda fiyatlarının da bu şekilde düzene gireceğini umut ediyoruz. Fiyatlar dolar yükseldiği için yükseliyor ama dolar düştüğünde fiyatlar düşmüyor. İşte buna fiyat yapışması adı veriliyor. Fiyat çıktığı yerde kalıyor. Tabi bizim sektörümüzde bu şekilde olmuyor. Fiyat neredeyse her saniyede değişiyor. Bu yüzden istikrarlı bir şekilde devam ettiği için şu an piyasa umutlu. Pandemiden bu yana bu günleri özlemiştik. Çok umutluyuz” şeklinde aktardı.

altin-aa-1697772.jpg

‘SEZON AÇILDI’

Kuyumcu sezonunun açıldığını söyleyen Yaşar, “Kuyumculuk sektörü için kış ayları durgun olur. Ama bu sezon, artık işlerimizin başlama noktası. Gurbetçilerimiz de gelmeye başladı. Konya tarım şehri olduğu için tarım ürünleri de çıkmaya başladı. Bunlar Konya ekonomisi için önemli şeyler. Ama turizmden de faydalanılması gerekiyor. Maalesef istenilen iç turizmden faydalanılamıyor. Aslında ciddi bir potansiyel var. Çoğunlukla Mevlana ziyaret edilip gidiliyor. Konya ekonomisi için gelen turistlerin bir gün de olsa kalmalarını sağlamak gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

kur-piyasasi-1.png

‘KLAVYE SİLAHŞORLERİNE DİKKAT’

Yatırımcılar için altın piyasasının fırsat verdiğini vurgulayan Yaşar, internet üzerinden yapılan alışverişlerde dolandırıcılara dikkat edilmesi gerektiğini dile getirerek şu şekilde konuştu; “Altın alıcıları için piyasa, şu an fırsat verdi. İstikrarlı bir şekilde devam ediyor. Yatırım yapmanın tam zamanı diye düşünüyorum. Özellikle gençler daha çok internet üzerinden almayı tercih ediyor. Ama alanlar sorun yaşıyor. Tabi ki tüm internet siteleri dolandırıcı değil. Ama gerçeği de görmek lazım. Klavye silahşörleri istediklerini yazıyorlar. Sahte siteler kuruyorlar. İnsanların paralarını alıp, ortadan kayboluyorlar.” dedi.

kur-piyasasi-2.jpg

 Muhabir
Etiketler :