Altında alım fırsatı geldi mi? Yatırımcının gözü ABD'den gelecek 3 önemli veride

Altının ons tarafında ABD enflasyon verileri sonrası başlayan gerileme kritik seviyelerin altın indi. Gram altın ise bir süre dolar kurundan aldığı destekle kendini korusa da küresel piyasalardaki gelişmeler nedeniyle yatırımcısını üzdü. Yatırımcı ise ABD’den gelecek 3 önemli veriye kilitlendi. Peki, altının orta ve uzun vadede geleceği ne olacak?
Altında alım fırsatı geldi mi? Yatırımcının gözü ABD'den gelecek 3 önemli veride

Fed’in bir faiz artışı ihtimaline daha kapı açması dolar endeksini 106 seviyelerine kadar çıkardı. Doların elini güçlendirmesi ve ABD’de 2 yıllık tahvil faizleri %5 ve 10 yıllık tahvil faizleri %4,50’yi aşarak, 2007’den bu yana en yüksek seviyeleri görmesi altını baskı altına aldı. Ons altın geçen hafta 1.848 dolara kadar çekildi. Uzmanlar, gelecek günlerde artışlar yaşanacağını gram altındaki şu anki fiyatların alım fırsatı sunduğunu ifade ediyor.

GÖZLER ABD’DEN GELECEK 3 VERİDE

Türkiye Gazetesi’nden Ömer Faruk Bingöl’ün köşe yazısında altın fiyatlarını ABD TÜFE veriyle beraber Önümüzdeki cuma günü açıklanacak Eylül Ayı ABD Tarım Dışı İstihdam verisi de etkileyecek. Ayrıca, Saatlik Ücretlerdeki artış oranı da odağında.

1.810 DOLARA KADAR GERİ ÇEKİLME OLABİLİR

Son gerilemeye bakılacak olunursa; kısa vadeli negatif beklentilerin, altın fiyatlarına dâhil olmaya başladığı görülüyor. Ons altın 1.885 dolar altında “günlük” ve “haftalık” olarak bir kalıcılık gösterirse, teknik olarak 1.810 dolara kadar varabilecek geri çekilmeler de gündeme gelebilir. Ancak muhtemel tepki yükselişlerinin 1.885 dolar ve üzerinde konumlanması pozitif sinyaller verebilir.

GRAM ALTINDA ALIM FIRSATI MI GELDİ?

Altın fiyatları için kısa vadede olumsuz gibi görünen tablo 2024 yılının başından itibaren tersine dönebilir. Gelecek yıl Fed’in faiz döngüsüne son vermesi bekleniyor. Altının orta uzun vadede pozitif alana geçebileceği piyasa beklentileri arasında. Eğer bu gelişmeler gerçekleşirse gram altının şu anki fiyatları alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :