Altınekin’de “Eğitimde Altın Projeler” tanıtıldı

İSMAİL POÇAN - YENİ HABER
Altınekin’de “Eğitimde Altın Projeler” tanıtıldı

Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  “Eğitimde Altın Projeler-1” isimli, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip 99 projenin tanıtımı yapıldı.

Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  “Eğitimde Altın Projeler-1” isimli, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip 99 projenin tanıtımı yapıldı. Altınekin’de gerçekleşen proje tanıtım programına Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf İpek, Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gedik ve Altınekin merkez ve mahallerinde görev yapan öğretmenler katıldı.

altinekin-(1).jpg

ÖĞRETİMİ İHMAL ETMEDİK

Eğitimi temel alarak öğretimi şekillendirdiklerini ifade eden Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gedik, Altınekin’de 65 kurs, 83 öğretmen ve 1267 öğrenci ile yapılan faaliyetlerle öğretimi ihmal etmediklerini söyledi. “Biz yeni icat etmedik, var olanı anlamlandırdık ve kurallaştırdık” diyen Mehmet Gedik, 130 kadrolu öğretmen 11 müstakil müdürlük ile oluşturulan 99 proje eğitim, öğretim, sosyal kültürel ve sportif alanlarda; sınıfın okulun, öğrencinin, velinin durumları göz önüne alınarak oluşturuldu. En önemlisi bu projeler bizim ve bize aittir. Son dönemlerde öğretmenler için pek kullanılmayan fedakârlık bilinci, Altınekin öğretmenleri için özel bir anlam ifade etmektedir” diye konuştu.

altinekin-(2).jpg

PROJELER KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Projelerin okul ve öğretmenlerin yaptıklarıyla kalmadığını belirten Gedik, “ Her öğretmen kendi branşında diğer okul öğrencilerinin yaptığı projeleri gezerek inceleme, görüş alışverişinde bulunarak proje fuarı niteliğinde bir kazanım olmuştur. Bunlar burada kalmayacak. Proje ekibi 1.dönem sonunda proje değerlendirmesi, diğer zamanlarda da okullarda yeni uygulanan bu projelerin diğer okullara yayılması ve takibi görevini devam ettirecekler. Bu projeler bir kitap haline getirilerek okullara ve öğretmenlere verilecek. 99 proje içeriği ve afişleri ile öğretmenlerin tayini çıksa bile gittiği okulda uygun projelerin uygulanmasında aktif olarak lokomotif görevini üstlenecektir” ifadelerini kullandı.

altinekin-(3).jpg

PROJELER KÂĞIT ÜZERİNDE KALMASIN

Bu projelerde emeği geçenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş “Ülkemizde söz söylemeye sıra geldiği zaman çok rahat konuşuyoruz. Tenkit yapabiliyoruz. Kâğıt üzerinde güzel projeler üretebiliyoruz. Ama bu projeler hayata geçmezse verilen emeklere, yapılan masraflara yazık olur. Çocuklarımız her şeyin en mükemmeline layıklar. Geleceğimizin mimarları onlar. Bugün nasıl bir ülke görmek istiyorsak çocuklarımızı o şekilde yetiştirmeliyiz. Bu da bizim elimizden geçiyor. Eğer bizler eğitim işine gönül verirsek çocuklarımızın beynine hitap edebilmek için önce gönüllerine hitap edebilirsek ve sevgi temelli bir eğitim anlayışını yapabilirsek o zaman güzellikler olur. Bu projeleri hayatımıza geçirelim. Bizim üretken dertli insanlara ihtiyacımız var. Altınekin’de dertli insanları, öğretmenleri görmek bizleri çok memnun etti” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI BİLGİYİ ÜRETEBİLİR ŞEKİLDE YETİŞTİRMELİYİZ

Eğitimin beşikten mezara devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş ise  “Dinimizin ilk emri ‘Oku’ derken her bir ferde okumayı emrediyor. Yani eğitiminin sürekliliği var. Bu bağlamda okullarımızın çocuklarımıza kazandıracağı en büyük değer çocuklarımızı öğrenebilir örgün eğitim sonrasında da okuyabilir öğrenebilir şekilde yetiştirmek. Eğitimin bu şekilde sürdürebilir olması gerekiyor. Bunu içinde çocuklarımızı bilgiyi üretebilir şekilde yetiştirmemiz lazım. Yaptığımız eğitim faaliyetlerini proje odaklı yapmadığımız sürece çocuklarımıza, okullarımıza yeni ufuklar açmamız mümkün değil. Ama proje odaklı çalışırsak bu da eğitim grafiğinde yükselmelere sebep olacaktır. Altınekin olarak da bu projeler sayesinde bizim okullarımız ilde ve Türkiye genelinde bir adım öne çıkacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

TÜRK KÜLTÜRÜNE AİT BİR OYUN; MANGANA OYUNU

99 proje arasında Hayalimdeki meslek, Mangana oyunu, Veli okulda, Geri dönen atıklar, Gül, oyna, eğlen; ayları öğren, Her yerde öğreniyorum, 1’den başlar sonsuza kadar giderim gibi projeler yer alıyor. Dedeler İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Abdulkadir Söbü ve Hasan Gökhan Can tarafından hazırlanan Mangana Oyunu’nun, tarihi araştırmalarda Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynanmış bir oyun olduğunu gösteriyor. Çocuklara oyunu tanıtmak gerektiğini ifade eden Mangana Oyunu’nun koordinatörlerinden Abdulkadir Söbü, amaçlarının Türk kültürünü tanımak, tanıtmak ve Türk kültürüne ait tek oyun olan Mangana Oyunu’nu tekrar hatırlatmak olduğunu söyledi. Projenin iki hafta boyunca devam edeceğini belirten Söbü, oyunun öğrencilere stratejik davranma, uyanıklık, önceden görme, esneklik, direnme, bellekte tutma ve sosyalleşme kazandıracağını ifade etti.