Altınekin’de umre kazananlar belli oldu

Altınekin Ziraat Odası, 2015 Yılı Altınekin Ziraat Odası Laboratuvarında Toprak Analizleri Yaptıran Çiftçiler arasından umre hediyesi kazananlar belli oldu. 1747 çiftinin arasından 6 kişi kutsak topraklara yolculuk yapacak.
Altınekin’de umre kazananlar belli oldu

Altınekin Ziraat Odası, Altınekin Ziraat Odası,  2015 Yılı Altınekin Ziraat Odası Laboratuvarında Toprak Analizleri Yaptıran Çiftçiler arasından umre çekilişi ve yağmur duası programı düzenledi. Altınekin Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen programa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Altınekin Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili ve Altınekinliler Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, Altınekin ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Seyit Ali Atçeken ve çiftçiler katıldı. 700 kişilik salon tamamen doldu.  Altınekin Ziraat Odası,  2015 Yılı Altınekin Ziraat Odası Laboratuvarında Toprak Analizleri Yaptıran Çiftçiler arasından umre hediyesi kazananlar belli oldu. Laboratuvara toprak analizini yaptıran 1747 çiftçinin arasından Ali Tarhan, Ertuğrul Dayı, Serpil Yaylalı Nuri Doğan Turizm Sponsorluğunda, Bünyamin Kaplan, Necip Gökkaya, Güvenç Turizm Sponsorluğunda, Bünyamin Eseroğlu ise Sarraf Altınekin sponsorluğunda umreye hediyesi kazandı.

altinekin’de-umre-kazananlar-belli-oldu-(8).jpg

TOPRAK ANALİZİNİ ÖNEMSİYORUZ

Toprak analizini çok önemsediklerini belirten Altınekin Ziraat Odası Bekir Kağnıcıoğlu,  kampanyayı çiftçilerin toprak analizlerini yaptırarak daha kaliteli ürün elde etmeleri için düzenlediklerini belirtti. Tarımda teknoloji kullanımı ve toprak analizinin önemine değinen Başkan Kağnıcıoğlu, “Toprak analizini teşvik etmek amacıyla çeşitli kampanyalarla çiftçimizi ödüllendiriyoruz. Bu konuda tek amacımız çiftçilerimizin kaliteli ve verimli ürün almasına vesile olmaktır” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM

Her zaman birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiğini ifade eden  Konya Sanayi Odası Başkan Vekili ve Altınekinliler Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, “Dünya bir yarış içerisinde. Bu yarış bugün üretimle bilimle, teknolojiyle oluyor. Onun için ailelere düşen görev gençlerimizi çok iyi yetiştirmek. Eğer gençlerimizi iyi yetiştirirsek o yarış içinde bizde olacağız” dedi.  Altınekin Kaymakamı Lütfullah Göktaş ise “Dostluk ve kardeşlik muhabbetlerinin gelişmesi adına Altınekin Ziraat Odası tarafından düzenlenen hayra vesile olan programa katılmaktan son derece mutluyum. Kazananları tebrik ediyorum. Gittiklerinde bizler için devletimiz için dua ederler” diye konuştu.

10-1-1-002.jpg

İNSAN EN ŞEREFLİ VARLIK

“Rabbimiz bizi insan olarak en şerefli olarak yarattı” diyen Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar Yaratılmamışta olabilirdik. O zaman hiç esememiz okunmazdı. Ya da bir ot, çöp olarak yaratılabilirdik. Ne kadar şükretsek azdır. Rabbimiz bizi en şerefli varlık olarak yaratmış. Allah insanı o kadar seviyor ki insanı donanımlı yarattığı halde ona doğruyu eğriden ayırt eden akıl gibi bir nimet verdiği halde onu başıboş bırakmıyor. Ona sesleniyor, konuşuyor, değer veriyor. Ama nankörlük ederseniz çarparım diyor Allah. Kitabımız ilk ayeti âlemlerin rabbine hamd olsun diye başlıyor. Ama sadece dilimizin ucuyla demekle iş bitmiyor. Bütün bedenimizle önce onun sevgisini onun azametini gönlümüzde hissederek gönülden ona şükretmek gerekiyor” diye konuştu.

altinekin’de-umre-kazananlar-belli-oldu-(5).jpg

HAYATIMIZI NAMAZA GÖRE AYARLAMALIYIZ

Günümüzde insanlarda bir doyumsuzluk oluştuğunu ifade eden Müftü Akpınar, “Her insan sızlanır oldu. Sızlanan bir toplum olduk. En alt düzeyden en üst düzey insana kadar hiçbiri mutlu değil. Hiç biri halinden hoşnut değil. Çünkü kendisini hep üstlerle kıyaslıyor. Benim evim var filanın villası var, onun arabası modelli benimki demode diyor. Ortaya doyumsuz bir insan tipi çıkıyor. Ama Allah sızlanmamızı istemiyor.  Bundan kurtulmanın yolu da namazdır. Allah ile konuşan insan sızlanmaz. Ama sadece namaz kılmış olmak için değil samimiyetle devamlı kılmamız gerekiyor. Mü’minin özellikleri namazla başlar namazla biter. Ama namazlarımızı yaşlanınca değil gençken kılmak önemli. Genç yaşta kendini günahlardan koruyarak rabbinin gözetiminde olduğunu bilmek gerekiyor. İlerisi için garantimiz yok. Mü ‘mine düşen o anı değerlendirmektir” şeklinde konuştu.

altinekin’de-umre-kazananlar-belli-oldu-(0).jpg

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ