Altınekin'e dev yatırımlar

Altınekin’in ekonomisini canlandırmak için önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Muharrem Dere, “Geçmiş dönemimizde ciddi yatırımlar yaptık. Yeni dönemimizde de ilk işimiz büyük projeler olacak” dedi.
Altınekin'e dev yatırımlar

Altınekin’in ekonomisini canlandırmak için önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Muharrem Dere, “Geçmiş dönemimizde ciddi yatırımlar yaptık. Yeni dönemimizde de ilk işimiz büyük projeler olacak” dedi.

 

a4-001.jpg

Altınekin’e değer katan projeler yaptıklarını belirten Belediye Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Muharrem Dere, “Altınekin Belediye’mizde 2014-2019 arasında kalan 5 yıllık dönemimizde çok büyük yatırımlar yaptık. Hastane, köprü, hükümet konağı, hayvan pazarı, kapalı pazar yeri, parklar bu dönemde yapıldı. Altınekin tarihinin en büyük yatırımlarını yine bu dönemde gerçekleştirildi. Göreve ilk geldiğimizde 9 Milyon TL’ye yakın bir borçla devralmıştık. 2015 yılını bu sebeple durgun geçirdik. Çünkü borçları kapatmaya çalışıyorduk. Bunu halkımız da biliyor. O zamanlar Altınekin Belediyesi’nde gözle görülür yatırım da yoktu. Bu borç nasıl yapıldı ben de bilmiyorum. Geldiğimiz ilk anlarda borçları sıfırlamak için büyük çaba gösterdik. Daha sonra borçları kapattık ve bir bir yatırımlara başladık” ifadelerini kullandı.

a1-007.jpg

 “ALTINEKİN EKONOMİSİ CANLANACAK”

Yeni dönemde Altınekin ekonomisini canlandıracak projeler yapacaklarını kaydeden Başkan Dere, “2019 yılında inşallah ilk işimiz büyük projeler olacak. Keşlik mevkiinde 850 bin metrekarelik bir merayı hazineye çevirdik. Orayı sanayi yapacağız. İnşallah büyük fabrikalar da gelirse, Altınekin’in işsizlik sorunu tamamen bitecek. Şuanda Altınekin halkı rafine yağ üretiyor. Fabrikalarda ürettiriliyor. Recep Konuk Başkanla görüştük. Bunu Altınekin’e yağ rafinesi olarak hizmet ettireceğiz. Bu fabrika yapılırsa karşılıklı faydası olacak. Recep Başkan güzel bir tesis kuracağını söyledi. Bugün oraya kesinlikle en az 3 ayrı fabrika gelir. Ekonomimiz canlanır. 2019 yılında 20 mahallemize de cenaze taziye arabası vereceğiz. 15 tanesini şimdiden teslim ettik. Seçimden önce de tamamını teslim edeceğiz. 40 kilometrelik bir yolumuz kaldı. İnşallah onu da 2019-2023 yılları arasında tamamlayacağız. 2014-2019 yılları arasında 250 kilometre kilitli taş yaptık.  Muhalefet bu taşları Büyükşehir döşedi diyor. Hayır hepsi Altınekin Belediyesi’nin bütçesiyle yapıldı. Hiçbir taş için de borcumuz yoktur” diye konuştu.

a2-008.jpg

“YENİ DÖNEMDE KUZEYE SU GELECEK”

Konya’nın kuzeyine su getirme konusunda da önemli görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Dere, “Milletvekilimiz Ahmet Sorgun Bey, su sorunu konusunda büyük bir çalışma olduğunu bize iletti. Konya’nın kuzeyine, tarım ambarına inşallah yer altı suyuyla ilgili proje olduğunu söyledi. Yeraltı suyu Konya’nın tarım ambarını etkiliyor. Şuanda sondajlar 350 metrenin üzerinde çalışıyor. Kendim de çiftçiyim. Yeraltından 170 metreden su çekiyoruz. Konya’nın kuzeyine eğer yeraltından su gelmezse Konya’nın tahıl ambarı ölmeye mahkumdur. Bunu Sayın milletvekillerimiz de biliyor. Bu konu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletilirse en kısa zamanda bu projeler çizilir. Gelmeyecek diye bir şey yok. Denizlere sular akıyor. Bunu güneş enerjileri elektriğiyle halledebilirler.  Denize akan sular Konya’nın kuzeyine inebilir. Böyle bir beklentimiz var. İnşallah bu da yeni dönemde gerçekleşecek” dedi.

a3-005.jpg

ALTINEKİN’E YAKIŞACAK PROJELER

Altınekin’e yeni dönemde güzide projelerle katkı sağlayacaklarını kaydeden Başkan Dere, “Önümüzdeki 5 yıllık planlamada Altınekin merkeze güzel bir otel yapmayı planlıyoruz. Soğuk hava deposu yapmayı düşünüyoruz. 20 mahallemizin tamamına köy konakları yapmayı düşünüyoruz. Altınekin’in sorunlarının tamamını inşallah önümüzdeki 5 yılda bitireceğiz. 40 milyonluk kilit taş döşeyebildiysek çok şey daha yapabiliriz. 2018 yılında ihalesi olan ama krizden dolayı durdurulan şehir konağını yapacağız. Uğur İbrahim Altay Başkanımızla görüştük. Bu yıl Altınekin’e temelinin atılacağını söyledi.  Bu şehir konağının içinde çok fazla sosyal tesis, dinlenme yerleri, yüzme havuzu var. Şuanda zemini de kazıldı. Yeri sabit. İnşallah 2019-2020’de bu tesis Altınekin’e teslim edilecek. İlçemizde yüzme havuzu olmadığı için gençlerimiz Cihanbeyli’ne gidiyordu. Bunu da en kısa zamanda bitirip halkımıza teslim etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

a5.jpg

İKİNCİ TOKİ MÜJDESİ

Altınekin’e ikinci TOKİ müjdesi veren Başkan Dere, “ İkinci TOKİ etabı için mücadele ettik. Nüfus kriterlerimiz az olduğu için yüzde 50 kullanım alanı verdiler. 34 bin metrekarelik bir arsamız var. Yüzde 50’lik kullanım alanını aşıp yüzde 85’e çıkarttık. Şuanda projelerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bulunuyor. TOKİ’yle beraber 287 dairelik konutun temelini bu yıl içinde inşallah atacağız. Fen İşlerini çağırdık. Altınekin ikinci TOKİ’yi kaldırabilir mi bir deneyelim dedik. Belediyenin mesaj sistemiyle vatandaşlarımıza gönderdik. 10 günde 1400 kişi müracaat etti. Bu bir denemeydi. Baktık ki çok talep var. TOKİ’ye gittik ve genel müdür yardımcısıyla görüştük. Resmi evrak getirmemizi istediler. Tekrar mesaj attık. Vatandaşımız geldi. 1400 tane müracaatı resmi olarak belgeledik. İnşallah bu TOKİ, 2019 yılının sonuna kadar temeli atılacak. 2020’de Altınekin’e 287 daire teslim edeceğiz. Birinci TOKİ projemizden halkımız çok memnun kaldı. Onun için de 287 dairenin de satılacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Gençler için de güzel projeleri olduğuna dikkat çeken Başkan Dere, “20 mahalleye gençlik meclisi kurmayı düşünüyoruz. Öne çıkan gençlerle Karadeniz, Çanakkale gibi yerlere gezi düzenlemeyi planlamaktayız. Genç beyinlerimizle istişare edip Altınekin’e ne yapabiliriz diye onların da görüşünü alacağız. Altınekin’in merkezine, Oğuzeli Mahallemize halı saha sözü verdik. Sosyal tesisler için de çalışacağız. Biz geldiğimizde Altınekin’de kütüphane yoktu. Kültür Bakanlığımızla ortaklaşa proje ürettik. 400 Bin TL’sini biz yatırdık. 200 Bin TL de Kültür Bakanlığımızdan aldık. Kütüphanemizi açtık. Şuanda mevcut hizmette bulunuyor. 1500’ün üzerinde de kitap var. Öğrencilerimiz de takdir edilecek şekilde kütüphanemize gidiyorlar. Gençlerimiz bizim için çok önemlidir. Yeni dönemde de onların beklentilerine cevap vereceğiz” dedi.

a888.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/YENİ HABER GAZETESİ