Altınekinliler Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu: Emeksiz bilgiye ulaşılamaz

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin şubat ayı toplantısında konuşan Dernek Başkanı Veli Tekelioğlu, “Hiçbir bilgi emek sarf etmeden basitçe ulaşılamaz” ifadelerini kullandı.
Altınekinliler Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu: Emeksiz bilgiye ulaşılamaz

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden burs alan üniversite öğrencileri için şubat ayı toplantısı yapıldı. Dernek binasında gerçekleşen programa Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, Başkan Yardımcısı Erol Poçan, Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ali Atçeken, Özen İş Karasör Sahibi Ömer Susam ve öğrenciler katıldı.

"BEYNİMİZİ AKTİF HALE GETİRELİM"

Öğrencilerin şuan çok şanslı olduğunu, teknolojinin geliştiği bir devirde bütün imkanlara sahip şekilde yaşadığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, "Sizler şuan güzel şartlarda yaşıyorsunuz. Ben ilkokulu köyde okudum. O zamanlar köy bakkalları bilgilerin alışveriş yapıldığı yerlerdi. Sadece ihtiyaçların giderildiği yer değildi. Biz çocukken bakkala gittiğimiz zaman orada eğitim de alırdık. Bakkalımız Hüseyin Ağa bize üç-dört basamaklı çarpma bölme verir yapın şunu bakalım derdi. Yakın zamanda muhasebecimize bir hesap yapmasını söyledim. Ama üç basamaklı iki sayıyı birbiriyle çarpıp doğru sonucu çıkartamadı. Yani şunu söylemek istiyorum. Artık hepimiz makinaları kullanmaya alıştık. Beynimizi çalıştırmıyoruz. Beynimizi kullanalım. Aktif hale getirelim. Bilgi denilen şey kolay elde edilen bir şey değildir. Ona ulaşmak istiyorsak mutlaka ve mutlaka ter dökmek zorundasınız. Bir amelenin bir günlük yevmiyesini alabilmek için sabahtan akşama kadar kazma kürek çalıştığı gibi bilgiyi elde etmek için de insanlar çalışmak zorundadır. Hiçbir bilgi emek sarf etmeden basitçe ulaşılamaz. Çok okuyup, çok çalışıp geldiğimiz yerde işlerimizin en iyisini yapmaya çalışalım" ifadelerini kullandı.

"SABREDERSENİZ EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALIRSINIZ"

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Erol Poçan, “Yokluk çekebilirsiniz. Sıkıntı da yaşayabilirsiniz. Ama önce dürüst olmalısınız. Hayatta bir an bir kişiyi kandırabilirsiniz. Ama bu hayat böyle devam etmez. Dürüstlük çok önemli. Olduğun yerin hakkını vereceksin. Oğlum sanayide işe başladı. 10 yıl önce başlangıç olarak bin lira maaş vermişler. Ben burada çalışmak istemiyorum baba dedi. Sabretmesini söyledim. Sonuçta özel sektör kolay değildir. Sabretti ve şimdi belli bir konuma geldi. Devlet kademesine girmek çok zor ama özel sektörde işe başladığınız zaman sabredeceksiniz. O işe benim işim diye sarılacaksınız. Sizler de gelecekte özel sektörde çalıştığınız zaman sabrederseniz elbet emeğinizin karşılığını alırsınız" şeklinde konuştu.


Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Erol Poçan
 

"DÜRÜST İNSAN HER ZAMAN SAYGI GÖRÜR"

Dürüstlüğün öneminden bahsederek açıklamalarına başlayan Özen İş Karasör Sahibi Ömer Susam, “Gayret edin. Düzgün çalışın. Dürüst olun. Dürüst insan her zaman saygı görür. Ben sanayilerde işçilere de söylerim. Çalıştığınız yerde aldığınız paraya bakmaksızın hakkıyla çalışın. Bu kadar paraya bu kadar iş derseniz orada zihniyet bozukluğu ortaya çıkar. Onun hayrını göremezsiniz. Bunun için hakkıyla çalışın. Bir de insanlar çalışırken kendini yetiştirmelidir. Yoksa olduğu yerde kalır. Çalıştığınız sektörde aynı zamanda kendinizi geliştirmelisiniz" dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ