Altınekinlilerde aidiyet duygusu var

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Mart ayı toplantısında konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 22 senedir öğrencilere burs verdiklerini belirtti.
Altınekinlilerde aidiyet duygusu var

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Mart ayı toplantısında konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 22 senedir öğrencilere burs verdiklerini belirterek “Ovada okuyan çok fazla kişi çıkmıyor. Ancak şimdilerde 18 kişilerden 197 kişilere çıkması güzel bir şey. Bir de burs için gelmeyen ve müracaat etmeyen de vardır. Buradaki öz aidiyet duygusudur” dedi.

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden burs alan üniversite öğrencileri için şubat ayı toplantısı yapıldı. Eski zamanlarda pancar paralarının beklendiğine değinen Altınekinliler Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, “Pancar paraları dağıtılacağı zaman dernek olarak ikişer kişilik gruplarla giderek hem derneğimizi tanıtalım hem de derneğimize maddi destek sağlayalım dedik. Birinci gün giden arkadaşlar geldiler. Dediler ki biz kesinlikle gitmeyiz. Niye gitmiyorsunuz diye sorduğumuz zaman ise kendilerini tanımadıklarını ve argo konuştuklarını ilettiler. Ancak mücadelemize devam ettik. Bizim katkılarımız çok büyük katkılar değil. Sizleri ayda bir defa bir araya getirerek küçük bir katkı oluyor. Buraya gelmenizi bile fayda olarak değerlendiriyoruz. Bu ayki misafirimiz Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli. Karşılıklı sohbetlerle hasbihal edeceğiz” diye konuştu.

2-375.jpeg

“22 SENEDİR BU İŞİ YAPIYORUZ”

15 senedir burs işini yapmaya çalıştıklarını aktaran Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  “2004 yılından beri bu işi yapmaya çalışıyoruz. Veli ağabeyime sorduğumda ise 1997’den beri başladıklarını belirtti. 22 senedir bu işi yapıyoruz. Ovada okuyan çok fazla kişi çıkmıyor. Ancak şimdilerde 18 kişilerden 197 kişilere çıkması güzel bir şey. Birde burs için gelmeyen ve müracaat etmeyen de vardır. Buradaki öz aidiyet duygusudur. Buradan mezun olan arkadaşımız buraya burs takviyesi yapıyor. Asıl güzel olan bu. Böyle olduğunda da çark kendiliğinden gelir.  Altınekinlilerinde okuyabileceğinin sinyalleri verildi. Artık önü açık İnşallah” şeklinde konuştu.

“KARATAY BİRİNCİ SIRADA ÇIKIYOR”

Toplumun farklı kesimlerine de yerleşilmesi gerektiğinin altını çizen Hançerli, “Konya’da yapılan belediye memnuniyeti anketlerinde yüzde 78’le Karatay birinci sırada çıkıyor. Demek ki iyi kötü bir şeyler yapılmış. Zirvede bırakmak önemli. Dernek faaliyetleri şimdiye kadar olduğu gibi elimizden gelen katkıyı yapmak için biz buralardayız” dedi.   

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ