Latif Yerli

Latif Yerli

Altınekinspor Ne Yapıyor?

Altınekinspor Ne Yapıyor?

Geçmiş dönemlerde Türk siyasetine hizmet etmiş politikacılarımızdan birisi gençlere; “Hepiniz birer Türk Bayrağı’sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin” demiştir. Esasında bu ülkede yaşayan gençlere yaşamanın yönünü ve şifresini vermektedir. Çünkü bayrak aslında yukarda dalgalanan bezden ibaret değildir. Asıl bayrak bayrağı taşıyan, onu kirletmeyen ve ona sahip çıkan dinamizmdir. Yani gençlerimizdir.

Bu anlamda Bayrağı taşıma işini gençler yaparken kendilerince yetenekli olduğu alanlarda sonsuz bir çalışma sarf etmesi gerekmektedir. Peki, gençlere düşünme becerisi kazandıracak, sağlıklı yaşayabilme yolu sağlayacak yeteneklerini en güzel şekilde kullandıracak yol nedir? Tabi ki spordur. Bayrağı taşımanın yollarından biri de spor faaliyetlerinde başarı sağlamaktır.

İşte Biz de Altınekinspor’u böyle görüyoruz. Altınekinli gençlerin, yeteneklerini spor alanlarında göstererek hepsinin milletimize birer bayrak olmasını sağlamak istiyoruz. Bu düşünceler etrafında da çeşitli branşlar oluşturduk, bu branşlara talep eden gençler şimdi eğitimlerine başladılar bile.

Yakın zamanda gençlerin yetenekleri ortaya çıkmaya başlayacak ve sonrasında hepsi bizim ilçemizi temsilen gidip çeşitli yerlerde yarışacaklar. On sene içerisinde onlarcası milli sporcu olacak. Belki içlerinden Türkiye, Avrupa, belki dünya birincisi çıkacak ve bütün ilçemizin gençlerinin spora karşı motive olmasını sağlayacak. Tabi gençlerimiz bu çalışmaları yaparken hep birer Türk Bayrağı olacaklar. Aslında gençler bir bayrak olarak kendine, sağlığına hizmet ederken aynı zamanda gençliğe ve milletine hizmet etmiş olacak.

İlçemizde, diğer ilçelerde de olduğu gibi gençliğin yönlendirilmesi noktasında çeşitli sıkıntılar var ve yine gençlik yönlendirilirken belki aileler yeterince ilgi göstermiyor. Bu yüzden gençliği iyiye, doğruya çekebilmek için ilgi duydukları alanları yakalamak gerekiyor. Biz bu alanları spor faaliyetlerini yoğunlaştırarak yakaladık. İnşallah daha bilinçli, sağlıklı ve spor faaliyetlerine yakın; kötü alışkanlıklardan, madde kullanımı, sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan tamamen uzak bir gençliğin yetişmesinin zemini oluşacaktır.

Altınekin’de Bize soruluyor. Bunları neden yapıyorsunuz? Ne işe yarayacak? Ya da ne faydası var? gibi birçok soruyu buradan bu yazıyla cevaplamış olayım.

Biz, hepimiz birer Türk Bayrağıyız, onu yere düşürmemektir gayemiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Yerli Arşivi
SON YAZILAR