Altınköy'de "Çocuk Şenliği"

Altınköy Açık Hava Müzesi'nde düzenlenen şenlikte, çocuklar geleneksel oyunlarla eğlendi
Altınköy'de "Çocuk Şenliği"

ANKARA (AA) - Köy yaşamının sergilendiği ve geleneksel etkinliklerin gerçekleştirildiği Altınköy Açık Hava Müzesi'nde "Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Altındağ Belediyesince Altınköy Açık Hava Müzesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlikte çocuklar aşık oyunundan topaç çevirmeye, çuval yarışından ip atlamaya kadar çok sayıda geleneksel oyunu oynama fırsatı buldu.

Etkinliğe, 50'si sığınmacı ailelerin çocukları olmak üzere 450 öğrenci katıldı. Öğrenciler, Altındağ Belediyesi bünyesindeki gençlik merkezlerinden ve dezavantajlı mahallelerden belirlendi.

Çocukların kültürel değerleri tanıması amaçlanan etkinlikte, yaklaşık 15 oyun istasyonu kuruldu. Etkinlikle Altındağ'da yaşayan sığınmacıların çocukları için de kültürel entegrasyon ortamı oluşturuldu.

Şenlikte çocuklar, denge ve göz koordinasyon oyunları, masal anlatımları, köy seyirlik oyunları ve geleneksel el sanatları etkinlikleriyle eğlendi.

Şenliğe Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü, Altınköy Çocuk Etkinlik Evi ve Altınköy sanatçıları destek verdi.



Kaynak: