Altınordu’da ‘Çevre Dostu Projesi’

Altınordu Belediyesi tarafından daha temiz ve sağlıklı bir çevre için "Çevre Dostu Projesi" hayata geçirildi.
Altınordu’da ‘Çevre Dostu Projesi’

Altınordu Belediyesi tarafından daha temiz ve sağlıklı bir çevre için "Çevre Dostu Projesi" hayata geçirildi.

Çevre dostu projelerini hayata geçirerek çevreye duyarlı hizmet anlayışı içerisinde çalışmalarını yürüten Altınordu Belediyesi mahallelerde bulunan çöp konteynerlerini dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Sıcak yaz günlerinde çöp konteynerlerinden gelebilecek koku ve bakterilerin önüne geçmeyi hedefleyen Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu özel bir ekip ile bu çalışmayı sürdürüyor.

"Dezenfekte çalışmamız her mahallemizde olacak"

Her mahallede dezenfekte çalışmasının sürdürüleceğini ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaptığı açıklamada "Özellikle sıcak yaz günlerinde mahalle içlerinde olan çöp konteynerlerinden gelen kötü kokular için Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde özel bir ekip kurduk. Bu ekip ilçe merkezinde bulunan mahallelerimizde her gün dolaşarak konteynerleri yıkama ve temizleme çalışması yapacak. Tek amacımız ilçe sakinlerimizi bu konteynerlerden gelebilecek olan kötü kokulardan korumak" dedi.

"Geri dönüşüm kutularına ilçemizin geneline yayacağız"

Gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla atıkların toplanarak geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Engin Tekintaş "Altınordu ilçemiz de Geri Dönüşüm kutularının sayısını artırmak için çalışma yürütüyoruz. Pilot mahalle olarak seçtiğimiz Bahçelievler mahallesinde bu çalışmamızdan güzel sonuçlar elde ettik. Geri Dönüşüm kutularını diğer mahallelerimize yerleştirmek için ekip arkadaşlarımız çalışma yapıyor. En kısa zaman için de diğer mahallelerimizde "Geri Dönüşüm" kutularını yerleştirmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

"Mahalle sakinleri hizmetten memnun"

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerin çalışmasını takdir ettiklerini kaydeden Mahalle sakinleri ise geçmiş dönemlere bakıldığı zaman Belediye ekipleri çevre temizliği yanı sıra atık kutuları ve konteyner temizliği konusunda da çok hassas davrandıklarını söylerlerken, mahalle sakinleri olarak Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve ekibine teşekkür ettiler.

Altınordu’da ‘Çevre Dostu Projesi’

Altınordu’da ‘Çevre Dostu Projesi’

Kaynak: