Altun: Alevi-Sünni çatışması çıkarılmaya çalışılıyor

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Altun, Alevi-Sünni çatışmasının çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, "Bunlara karşı kardeşlerimizin uyanık olmasını ve birliğimizi daha güçlendirmelerini istiyoruz." dedi.
Altun: Alevi-Sünni çatışması çıkarılmaya çalışılıyor

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle Türkiye'yi büyük bir vahşet ve karanlığa sürüklemek istediğinin gün geçtikçe daha net ortaya çıktığını söyledi. 

Terör örgütünün bu hedeflerine kavuşamamasının Türkiye için büyük bir şans olduğunu dile getiren Altun, söz konusu kişilerin, darbe girişiminin yanı sıra Alevi-Sünni çatışması için alt yapı oluşturulmasına yönelik oyun kurduklarını ileri sürdü.

"Bu tuzağı boşa çıkartmamız gerekiyor"

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, bazı ideolojik unsurların bu felaket planlarına eğilim içinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bunlara karşı kardeşlerimizin uyanık olmasını, buna karşı durarak, birliğimizi daha güçlendirmelerini istiyoruz. Provokatörlere olanak verilmemesi için herkese görev düşüyor. Çünkü ülkemiz büyük bir felaketin içine sürüklenmek istenmiş. Bunun büyümemesi için bu kişilere karşı durmamız gerekiyor. Tüm Alevi ve Sünni kardeşlerimizin bunun bilinciyle hareket edeceklerine inanıyoruz. Hep birlikte bu tuzağı da boşa çıkartmamız gerekiyor."

"Cami ve cemevlerine saldırı planlıyorlar"

Vakıf olarak 81 ilde etkin çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Altun, hükumetin de bu alandaki çalışmalarını desteklediklerini dile getirdi.

Altun, Alevi-Sünni çatışması çıkarılmasına yönelik somut bilgilerinin de bulunduğunu aktararak, "Bazı yerlerde şaibeli kişilerin, sakallı şekilde, inanç önderiymiş gibi giyinip camileri tarayacağı ve bunu Alevilerin yaptığına yönelik haber yayılacağı bilgisini aldık. Ayrıca, bazı provokatörlerin de cemevlerini ateşe verip, olayı Sünnilere yıkmaya yönelik hazırlıklar yapıldığı duyumlarını aldık. 10 civarında ilimizde böyle çalışmaların izini, organizasyonunu gördük." şeklinde konuştu.

BBC gibi bazı uluslararası basın kuruluşlarının da bu yönde haberler yapmak için hazırlık içinde olduğu iddialarına da değinen Altun, "Şu an çatışma yoktur. Yalan yanlış haberler yaymak amacıyla toplumdaki gerginliği arttırarak, o olaylara hazır hale getirmek istiyorlar. Uluslararası güçler bu terör örgütüyle bu konuda çalışma yapıyor. Tüm gücümüzle buna karşı koyuyoruz." ifadesini kullandı.